Deze twee mannen doen verslag vanuit Oekraïne. ‘Mijn zoontje legt aan zijn kleine zusje uit wat een raketaanval is’

Nieuws
In de West-Oekraïense stad Rivne wordt het vliegveld gebombardeerd en in hoofdstad Kiev wonen jonge mensen in de schuilkelder onder de kerk. Zjenja Dontsov en Serhiy Nakul berichten over de oorlog in hun land.
Hendrina de Graaf Herman Veenhof
maandag 28 februari 2022 om 15:46 aangepast 17:46
Serhiy Nakul en Zjenja Dontsov leggen op Facebook de oorlog vast. 'Het Babylon zal vallen.'
Serhiy Nakul en Zjenja Dontsov leggen op Facebook de oorlog vast. 'Het Babylon zal vallen.' beeld facebook

Rivne

Zjenja Dontsov hield een dagboekje bij de afgelopen vijf dagen. Zijn stad zag geen Russische tanks, maar hoorde wel enorme knallen en vier keer per dag gaat het luchtalarm af. ‘Het doet me pijn als mijn zoontje van zes aan zijn zusje van drie uitlegt wat een raketaanval is.’

Dontsov is actief in de voetbalwereld. Hij werkte bij de eerste divisieclub Veres Rivne en voor FC Minaj, een ploeg uit een dorp van drieduizend zielen met een stadion waar vier keer zoveel mensen in gaan. Momenteel staan ze onderaan in de Premier Liga, de wedstrijd tegen Sjachtar Donetsk is ‘uitgesteld’. Hij hoorde Russen tegen Russen tekeer gaan in Rivne.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Schrijf jij de beste groene preek? 'Als ik hoor wat ik ook al in de krant lees, haak ik teleurgesteld af'

Veel kerkgangers vinden iets van preken. Met de ‘groene preekwedstrijd’ van het ND en GroeneKerken kunnen ze nu zelf aan de slag. Jurylid Kees van Ekris geeft tips. ‘Je komt zomaar ergens anders uit dan je had gedacht.’

Afbeelding

EO BEAM test de metaverse. 'Jongeren kennen soms geen christelijke leeftijdsgenoten in hun omgeving'

Vanuit je luie stoel thuis een feestje bijwonen. Dat klinkt misschien tegenstrijdig. Toch kon dat donderdagmiddag bij BEAM, het jongerenplatform van de EO. 'Je kunt nog even helemaal losgaan in de metaverse.'

Afbeelding

Een wonder in de duinen: hoe een verpleeghuis in Katwijk tóch een nieuwe kapel kreeg

Er was eigenlijk geen geld voor. Maar de geestelijk verzorgers van verpleeghuis Overduin in Katwijk lieten het daar niet bij zitten. Zaterdag vieren ze de opening van hun nieuwe kapel. ‘Het voelt warm, het is hier goed.’

Afbeelding

Na een 'genezingsproces' gaat celebrity pastor Carl Lentz weer in een megakerk aan de slag

Ruim twee jaar was het stil rondom de 'dominee van de sterren'. Nu gaat Carl Lentz weer in een megakerk aan de slag. En binnenkort vertelt hij in een documentaire ook over zijn ontslag bij Hillsong Church.

Afbeelding

HHK-predikant mogelijk geschorst in afwachting van strafzaak over mishandeling eigen kinderen

Een predikant van de Hersteld Hervormde Kerk staat terecht voor kindermishandeling. De kerk onderzoekt of er maatregelen tegen de man genomen moeten worden. Hij staat de komende weken nog wel ingeroosterd om te preken.

Afbeelding

Rechtbank doet uitspraak in zaak van vrouwen tegen kloosters

De rechtbank in Haarlem doet woensdag uitspraak in een zaak die vrouwen aanspanden tegen de organisatie achter de kloosters van de Zusters van de Goede Herder, waar ze naar eigen zeggen onder barre omstandigheden dwangarbeid moesten verrichten.