Een podcast over het christelijke man-zijn: ‘Het is niet erg als je als man niet zo handig bent’

Achtergrond
Goede vrienden Wilfred Hardeman en Gerald van Dijk maakten al meer dan veertig afleveringen van ‘De Man In Huis’, een podcast waarin met humor en eerlijkheid het christelijke man-zijn anno nu wordt besproken. ‘Ik kan mijn jongens van alles vertellen, maar uiteindelijk zegt het meer hoe ik met hun moeder omga.’
Rimme Mastebroek
maandag 21 februari 2022 om 01:00 aangepast 10:35
Gerald van Dijk (links) en Wilfred Hardeman.
Gerald van Dijk (links) en Wilfred Hardeman. beeld Gertjan van Ginkel

Veenendaal

Waar Wilfred Hardeman (36) en Gerald van Dijk (42) samen zijn, buldert al snel de lach van Van Dijk door de ruimte. Dat is eigenlijk altijd zo geweest, haalt Van Dijk hun eerste ontmoeting naar boven. ‘Elf jaar geleden ontmoetten we elkaar op de bruiloft van een gezamenlijke vriend. We hadden gelijk zoveel lol samen, dat we van onze vrouwen een por kregen dat we de bruiloft van een ander aan het verpesten waren. Nu viel dat denk ik wel mee, maar de chemie was duidelijk.’

Tegenwoordig combineren de vrienden de lol met serieuze gesprekken, tijdens lange boswandelingen in de buurt van woonplaats Veenendaal. Er vloeide een podcast uit voort, ‘De Man In Huis’. Hardeman, in het dagelijks leven directeur van het christelijke ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Steffi de Pous heeft tattoo met ‘ik ben de beste’: ‘Het is heftig dat we vaak aan onszelf twijfelen’

Wat is uw houvast in leven en sterven? Bekende Nederlanders geven antwoord op deze vraag. Vandaag: Steffi de Pous (39), oprichter van hulporganisatie Because We Carry en voormalig presentatrice en model.

Afbeelding

Quiet 500 strijdt met warme woonkamers tegen stille armoede. ‘Ik eet alleen maar patat’

Kun je de kapper niet betalen of heb je geen winterjas? De vrijwilligers van de Quiet 500 proberen te helpen, niet zelden vanuit hun katholieke geloof. Een aantal van Nederlands allerrijksten helpt inmiddels dapper mee.

Afbeelding

Drugsbende in Birmingham gebruikt christelijke dekmantel

De Britse politie meldt dat criminelen in Birmingham een christelijke groepering gebruikten om een grote partij cannabis te importeren. Voor twee miljoen pond drugs ging via Vision Christian Ministries.

Afbeelding

Amerikaanse MAF-piloot vast in Mozambique, nog geen officiële aanklacht ingediend

Een Amerikaanse piloot wordt in het Afrikaanse land Mozambique vastgehouden, meldt de Mission Aviation Fellowship (MAF). Ryan Koher werkt bij die christelijke hulporganisatie.

Afbeelding

Oekraïense kerk wil geen (heilige) olie meer uit Moskou. Toch dreigt president Zelensky met een verbod

De Oekraïens-Orthodoxe Kerk die tot voor kort onder het patriarchaat van Moskou viel, maar daar na de Russische inval mee brak, ligt onder vuur. Hoewel zij de banden met Moskou verbrak, dreigt nu een volledig verbod van de kerk.

Afbeelding

Hoe je als kerk jongeren kunt vasthouden. ‘Als je twijfelt, ben je meteen iemand die kritisch is’

Kerkverlating is het grootst onder jongeren tussen de 15 en 25. Hoe houd je hen binnenboord? Ronelle Sonnenberg deed onderzoek en geeft drie tips. ‘Kom als oudere niet direct met een antwoord of met je eigen ervaring.’