Voorganger Duane King (1937-2022) vertaalde de Bijbel in gebarentaal

Achtergrond
Duane King, de Amerikaanse voorganger die het initiatief nam voor de vertaling van de Bijbel vanuit de grondtaal in gebarentaal, is vorige maand op 84-jarige leeftijd overleden.
Rick Moeliker
vrijdag 4 februari 2022 om 17:05
Duane King
Duane King beeld King Family

Eén ontmoeting kan levensveranderend zijn. Duane King had zo’n ontmoeting in 1961, toen hij als 29-jarige dominee op bezoek ging bij een vrouw uit de kerk. Ze kwam naar de deur en King wilde haar begroeten. Hij had echter al snel door dat ze hem niet kon horen en dat de vrouw daarom ook nooit naar de kerk kwam. ‘Als jij naar de kerk komt, leer ik gebarentaal’, schreef King daarom op een briefje. King hield zich aan zijn woord: hij werd dovenpastor en deed alles in de diensten in gebarentaal

Het was wellicht ook deze ontmoeting die hem in 1981 op het idee bracht de Bijbel vanuit het Grieks en het Hebreeuws te vertalen in gebarentaal. Dat deed hij uiteraard niet alleen; een team van mensen werkte jarenlang aan de vertaling. Twee jaar gele..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Evangelische leiders uit Europa ontmoeten elkaar op congres. Waar gaan ze het over hebben?

‘Hoop voor Europa’ is de titel van de driejaarlijkse bijeenkomst van de Europese Evangelische Alliantie. De organisatie maakt zich al jaren zorgen over de secularisatie in Europa. 280 evangelische leiders gaan met elkaar in gesprek.

Afbeelding

Youp van ‘t Hek wordt soms bloednerveus van christenen. ‘Het is een gok om wel of niet in de hemel te geloven’

‘Waartoe zijn we op aarde? Wij zijn op aarde om God te dienen en om hier en in het hiernamaals gelukkig te zijn. Goed geschreven hoor, maar of er echt een hiernamaals is, weet je pas als je dood bent.’

Afbeelding

Hulpfonds voor mensen met geldnood: ‘Ouderlingen gevraagd alert te zijn op armoede’

Kerken in Ede proberen mensen met financiële zorgen te helpen, onder meer door een ‘energiefonds’ op te richten. Intussen wordt ook nagedacht over klusteams die minima helpen hun huis te isoleren.

Afbeelding

Dierendag: als er paarden langskomen in de Bijbel, is er eigenlijk altijd ellende

De Bijbel praat ‘ontzettend negatief’ over paarden. Maar waarom eigenlijk? Voor Dierendag zocht theoloog en ND-redacteur Dick Schinkelshoek dit uit. ‘Een paard is macht, een paard is: denken dat je wat bent.’

Afbeelding

Evangelisch Nederland over InSalvation-ophef: ‘Er zijn alleen maar verliezers’

De ophef rondom de christelijke band InSalvation maakt veel los. Toch benadrukken kopstukken uit evangelische kringen tegen het Nederlands Dagblad dat er in de kerk verschillend gedacht mag worden over seksualiteit.

Afbeelding

Johan Graafland over dieren en de kerk. ‘In Genesis 1 stond vlees niet op het menu van de mens’

In de samenleving is volop aandacht voor dierenwelzijn, de milieuproblematiek en duurzaamheid. Daarom zou het er in de kerk ook over moeten gaan, vindt econoom, ethicus en theoloog Johan Graafland.