‘Als gelovige burgers hoop ik dat we naar elkaars zorgen, angsten en overwegingen kunnen luisteren’

Achtergrond
Vanavond zendt de Evangelische Omroep live het Nationaal Gebed uit. Vier bekende christenen met verschillende standpunten over het coronabeleid zullen tijdens het programma met elkaar een ‘gesprek van toenadering’ voeren.
Ilona de Lange
zaterdag 15 januari 2022 om 03:21 aangepast 08:33
Evangelist Jurjen ten Brinke tijdens een livestream op de Dag van het Nationaal Gebed in 2020.
Evangelist Jurjen ten Brinke tijdens een livestream op de Dag van het Nationaal Gebed in 2020. beeld anp / Sem van der Wal

Hilversum

Auteur Mirjam van der Vegt, voorganger Moses Alagbe van de gemeente Maranatha Ministries in Amsterdam-Zuidoost, directeur Jan Wolsheimer van MissieNederland en directeur Hans Maat van het Evangelisch Werkverband in de Protestantse Kerk (PKN) zullen tijdens het Nationaal Gebed onder leiding van presentator Jurjen ten Brinke met elkaar in gesprek gaan.

vanuit rust

Hans Maat twijfelde niet toen hij werd gevraagd voor dit gesprek. ‘Ik spreek mij redelijk vaak uit over het coronabeleid met betrekking tot de kerk. Ook al zijn we tot op het bot verdeeld wat dit onderwerp betreft, ik hoop dat dit een voorbeeld wordt in het zoeken naar waar we één in zijn. Ik ben zo blij..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Bijbellezen in plaats van naar de psycholoog? De visie van Heart Cry is schadelijk volgens deskundigen

Het is schadelijk dat christelijke stichting Heart Cry mensen afraadt een psycholoog te bezoeken, oordelen deskundigen. 'Ik vind het ontraden van hulp een wanpraktijk.'

Afbeelding

Pand van Het Zoeklicht voor miljoenen in de verkoop? 'Dat kan niet, het gebouw is van God gegeven'

Op een groen landgoed in Doorn staat het monumentale pand van interkerkelijke beweging Het Zoeklicht. Ooit gekocht van een adellijke dame ‘voor een appel en een ei’. Binnenkort voor rond de drie miljoen in de verkoop.

Afbeelding

Agnes Abuom (1949-2023): dochter van Afrika en moeder van de oecumenische beweging

Donderdag overleed de 73-jarige Agnes Abuom, de eerste vrouw en de eerste Afrikaan die voorzitter was van de Wereldraad van Kerken. Haar strijd voor sociale gerechtigheid leidde tot ballingschap en gevangenisstraf.

Afbeelding

Hoe stichting Heart Cry mensen in de problemen brengt: 'Ik voelde me schuldig, zondig en slecht'

Zoek geen psychologische hulp, los je problemen op met God. Door die boodschap van stichting Heart Cry, en de sterke focus op seks, raakten mensen in de problemen. 'Heart Cry heeft een wake-up call nodig.'

Afbeelding

Scherpe kritiek uit Joodse kring. Hoofdredacteur Nieuw Israëlitisch Weekblad: 'Kappen met de PKN'

De Joodse gemeenschap moet de relaties met de Protestantse Kerk verbreken, vindt Esther Voet, hoofdredacteur van het Nieuw Israëlitisch Weekblad. De felicitaties bij de 75e verjaardag van Israël noemt ze 'hypocriet'.

Afbeelding

Kerken krijgen straks geen lastige vragen meer van de bank, huidige beleid is blok aan het been

Doordat banken moeten voorkomen dat het financiële systeem wordt misbruikt om geld wit te wassen, krijgen ook goedwillende partijen als kerken soms lastige vragen. Dat moet anders, vindt De Nederlandsche Bank.