Klimaatprotest voor het paleis van kardinaal Eijk - maar binnen merkte niemand iets

Nieuws
Een dienst voor het kantoor van de Nederlandse kardinaal Eijk moet ervoor zorgen dat hij zich eindelijk uitspreekt tegen klimaatverandering. Dat is de wens en het doel van het ingetogen protest, georganiseerd door Christian Climate Action.
Ilse Brandemann
dinsdag 14 december 2021 om 17:12 aangepast 11:10
Voor het aartsbisschoppelijk paleis in Utrecht werd dinsdag een ingetogen protest gehouden tegen klimaatverandering.
Voor het aartsbisschoppelijk paleis in Utrecht werd dinsdag een ingetogen protest gehouden tegen klimaatverandering. beeld Kirsten Alblas

Utrecht

Door middel van een viering met zingen, bidden en een voordracht wordt er aandacht gevraagd voor klimaatverandering. De demonstratie vond dinsdag plaats voor het kantoor van de Nederlandse aartsbisschop Willem Jacobus kardinaal Eijk en wordt georganiseerd door actiegroep Christian Climate Action (CCA), een groep christenen die zich uitspreekt tegen klimaatverandering.

Kirsten Alblas (38) neemt deel aan de demonstratie. *‘We hadden met elkaar afgesproken dat we de kardinaal eerst drie brieven gingen sturen met de vraag of we op audiëntie mogen komen voor een gesprek over en een gebed voor de schepping. De kardinaal heeft drie keer het verzoek afgewezen en dus is het nu tijd voor actie.’ Volgens de woordvoerder van het aart..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

'Homokwestie' lijkt niet uit te draaien op schisma bij methodisten in Verenigde Staten

Het is nog maar de vraag of uiteenlopende standpunten over homoseksuele relaties leiden tot een schisma binnen de United Methodist Church in de Verenigde Staten.

Afbeelding

Religieuze wanen komen vaker voor op de Biblebelt. 'Bevindelijk-gereformeerden behandelen is lastiger'

Denken dat je engelenvleugels hebt en kunt vliegen. Of doodsbang zijn dat de duivel je meeneemt. Bevindelijk gereformeerden hebben meer last van religieuze wanen. Maar professionele hulp zullen ze niet gauw inroepen.

Afbeelding

Evelyn Noltus is predikant van de Protestantse Johanneskerk in Leersum en speelt toneel

Evelyn Noltus (61) is predikant van de Protestantse Johanneskerk in Leersum en speelt toneel. ‘Het helpt mij in mijn rol als predikant om dingen te doen die spannend zijn.’

Afbeelding

Machtspositie Zweedse premier is geen bezwaar voor het pastorsambt van zijn vrouw

Zondag werd Birgitta Ed, echtgenote van de Zweedse premier Ulf Kristersson, bevestigd als predikant in de lutherse kerk. Het was emotioneel, maar niet vanwege de functie van haar man.

Afbeelding

Sally Azar (26) is de eerste Palestijnse vrouwelijke predikant: 'Stimulans voor jongeren en vrouwen'

Het was niet haar doel, maar ze wil best een rolmodel zijn voor jongeren en vrouwen in christelijke gemeenten. Sally Azar (26) is de eerste vrouwelijke Palestijnse predikant. ‘Ik verwacht geen gemakkelijke weg.’

Afbeelding

Waarom theologen Dorina Nauta en Dolf te Velde niet zonder de kerk kunnen. 'Je zit in een ritme, dat helpt mij'

Kerkverlating? Geloven buiten de kerk? Minder diensten? Dolf te Velde en Dorina Nauta doen er niet aan mee. Zij vertellen waarom zij met plezier naar de kerk gaan. Zelfs als ze druk zijn, of liever zouden gaan sporten.