Klimaatprotest voor het paleis van kardinaal Eijk - maar binnen merkte niemand iets

Nieuws
Een dienst voor het kantoor van de Nederlandse kardinaal Eijk moet ervoor zorgen dat hij zich eindelijk uitspreekt tegen klimaatverandering. Dat is de wens en het doel van het ingetogen protest, georganiseerd door Christian Climate Action.
Ilse Brandemann
dinsdag 14 december 2021 om 17:12 aangepast 11:10
Voor het aartsbisschoppelijk paleis in Utrecht werd dinsdag een ingetogen protest gehouden tegen klimaatverandering.
Voor het aartsbisschoppelijk paleis in Utrecht werd dinsdag een ingetogen protest gehouden tegen klimaatverandering. beeld Kirsten Alblas

Utrecht

Door middel van een viering met zingen, bidden en een voordracht wordt er aandacht gevraagd voor klimaatverandering. De demonstratie vond dinsdag plaats voor het kantoor van de Nederlandse aartsbisschop Willem Jacobus kardinaal Eijk en wordt georganiseerd door actiegroep Christian Climate Action (CCA), een groep christenen die zich uitspreekt tegen klimaatverandering.

Kirsten Alblas (38) neemt deel aan de demonstratie. *‘We hadden met elkaar afgesproken dat we de kardinaal eerst drie brieven gingen sturen met de vraag of we op audiëntie mogen komen voor een gesprek over en een gebed voor de schepping. De kardinaal heeft drie keer het verzoek afgewezen en dus is het nu tijd voor actie.’ Volgens de woordvoerder van het aart..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Waarom het motto 'geen seks voor het huwelijk' christenen kan beschadigen. 'Je zit continu in een angstmodus'

Christelijke jongeren aansporen om maar vooral geen seks voor het huwelijk te hebben, kan leiden tot een beschadigd zelfbeeld. ‘Dan ben je de lolly waar iedereen een likje van heeft genomen; die hoeft niemand meer.’

Afbeelding

Harde woorden bij een interkerkelijke domineesschool op de Oudezijds Voorburgwal

Een afgescheiden dominee preekte soms wel twintigmaal per week. Er waren meer dominees nodig, maar hoe en waar moesten die geschoold worden? Die vraag werd een splijtzwam.

Afbeelding

Amsterdamse kerk houdt Molukse cultuur levend: 'We mogen trots zijn op onze afkomst'

De Molukse en de Nederlandse cultuur lopen soepel in elkaar over in de Molukse Evangelische Kerk Gunung Batu in Amsterdam. Hoe geïntegreerd de derde en vierde generatie Molukkers ook is, ze koesteren hun afkomst.

Afbeelding

Op zoek in de kerk of stilte gevonden: 'Ik proef dat de liefde boven de regels staat'

Na corona vindt niet iedereen meer een plek in de ‘gewone’ zondagse kerkdienst. Twee mensen vertellen erover. ‘Je kunt je heel druk maken als iemand uit de kerk is, maar laat diegene het maar even zelf ontdekken.’

Afbeelding

Deze kerken groeien juist door corona. 'Voor het eerst in lange tijd zit de kerk weer bomvol'

In zestig procent van de kerken is het aantal kerkgangers afgenomen als gevolg van corona, blijkt uit onderzoek van deze krant. Maar er zijn ook kerken die tegen deze trend in juist groeiden. Drie kerken delen wat hun geheim is.

Afbeelding

Groen, groener, groenst: het is vandaag St. Patrick's Day. Wat wordt er gevierd?

Waar Nederlanders zich elk jaar met Koningsdag in het oranje hijsen, viert Ierland vandaag St. Patrick’s Day. Wat is dit voor feest? De feestdag is uitgegroeid tot een wereldwijde viering van de Ierse identiteit.