Dominee verkleedt zich als dragqueen en moet zijn gemeente verlaten

Nieuws
Een Amerikaanse methodistische predikant is van zijn gemeente losgemaakt en op non-actief gezet, nadat hij als dragqueen had opgetreden in een televisieprogramma. Dominee Craig Duke wilde naar eigen zeggen als hetero aan de tv-show meedoen om meer begrip te krijgen voor de lhbti-gemeenschap.
Dick Schinkelshoek
dinsdag 7 december 2021 om 18:17
Dominee Craig Duke als dragqueen in het tv-programma We're Here.
Dominee Craig Duke als dragqueen in het tv-programma We're Here. beeld hbo

Evansville, Indiana

Voor het programma We’re Here worden hetero Amerikanen ertoe aangezet zich als dragqueen te verkleden. De predikant van Newburgh United Methodist Church vlak bij Evansville in de Amerikaanse staat Indiana had zijn tv-optreden met pruik en vrouwenkleren willen koppelen aan een prekenserie over seksualiteit. 

Hoewel Duke’s kerk niet bekend staat als behoudend en bijvoorbeeld homoparen verwelkomt, was de actie van de dominee voor veel gemeenteleden een brug te ver. Na protesten en zelfs pesterijen aan het adres van de predikant heeft de methodistische bisschop van Indiana besloten Duke van zijn gemeente los te maken. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Na twee niertransplantaties en dialyse blijft Arthur optimistisch: 'God heeft mij veel gegeven'

'Ik leef met meer dalen dan een gemiddeld mens, maar de pieken zijn ook hoger.' Arthur Burggraaf (22) heeft al zijn hele leven ernstig nierfalen. Hij dialyseerde een jaar en heeft twee niertransplantaties gehad.

Afbeelding

'Heb het leven lief': de Zwolse Oosterkerk viert dat met een Toon Hermans-dienst

'Mijn vader was ook predikant. Mijn moeder en hij konden smakelijk lachen om Toon Hermans en ook meevoelen met zijn serieuze teksten. Maar een kerkdienst met zijn werk erin, nee, dat zou niet denkbaar zijn geweest.'

Afbeelding

Tienden geven: Joris en Annemarie doen het. Hoe Bijbels is dat en is het nog van deze tijd?

Tien procent van je salaris weggeven. Joris is niet christelijk, maar doet dat toch. Annemarie is wél christen, maar kiest ervoor vooral haar tijd te ‘doneren’. Hoe letterlijk is de Bijbelse opdracht om tienden te geven?

Afbeelding

Van bed en breakfast tot boulderhal: steeds meer kerkgebouwen krijgen een andere functie

Steeds meer kerkgebouwen verliezen hun religieuze doel en krijgen een andere bestemming: 1849 kerken hebben inmiddels een andere bestemming, of krijgen deze binnenkort. ‘Een bordeel in de kerk kunnen we niet goedkeuren.’

Afbeelding

'Homokwestie' lijkt niet uit te draaien op schisma bij methodisten in Verenigde Staten

Het is nog maar de vraag of uiteenlopende standpunten over homoseksuele relaties leiden tot een schisma binnen de United Methodist Church in de Verenigde Staten.

Afbeelding

Religieuze wanen komen vaker voor op de Biblebelt. 'Bevindelijk-gereformeerden behandelen is lastiger'

Denken dat je engelenvleugels hebt en kunt vliegen. Of doodsbang zijn dat de duivel je meeneemt. Bevindelijk gereformeerden hebben meer last van religieuze wanen. Maar professionele hulp zullen ze niet gauw inroepen.