TU Kampen start in 2022 in Utrechtse binnenstad

Nieuws
De Theologische Universiteit Kampen gaat na de verhuizing verder onder de naam Theologische Universiteit Utrecht. In september 2022 beginnen de nieuwe eerstejaarsstudenten in de Utrechtse binnenstad.
Hilbert Meijer
zaterdag 27 november 2021 om 03:21 aangepast 06:46
TU Kampen verhuist naar het pand aan de Plompetorengracht 3 in Utrecht.
TU Kampen verhuist naar het pand aan de Plompetorengracht 3 in Utrecht. beeld Dick Vos

Kampen

De universiteit vestigt zich voor de komende jaren in een gebouw aan de Plompetorengracht, midden in het historische centrum van Utrecht. Studenten en medewerkers zijn inmiddels geïnformeerd over de nieuwe naam en locatie. Het pand aan de Plompetorengracht 3 is eigendom van de Kathedrale Koorschool. 

Volgens het college van bestuur vergroot de verhuizing naar de universiteitsstad de kans dat vwo-scholieren voor een studie theologie zullen kiezen. Zij kunnen die studie dan combineren met vakken aan andere faculteiten in de stad. Een grotere instroom van studenten is voor de Theologische Universiteit noodzakelijk om het op de lange termijn financieel te kunnen volhouden. De hogere inkomsten uit bekostigde studenten moeten de teruglope..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

In mormoons Utah wordt de Bijbel onder druk van christelijke groepen een koekje van eigen deeg

Als protest tegen steeds meer verboden boeken op scholen is er een pleidooi om de Bijbel in de ban te doen, vanwege pornografie en geweld. In de Amerikaanse staat Utah ligt ook het Book Of Mormon onder vuur.

Afbeelding

Tim Hofman bemoeit zich met christenen, al gelooft hij zelf niet: 'Jezus lijkt me een progressieve man'

Lange tijd had presentator Tim Hofman een afkeer van gelovigen. Inmiddels is hij anders naar hen gaan kijken, ook al verzet alles in hem zich tegen geloven in God. ‘Ik lag in bed en toen dacht ik: ben ik nou aan het bidden?’

Afbeelding

Waarom Heart Cry-evangelist Arjan Baan kritisch is op de psychologie: 'Het brengt je niet bij God'

De werkwijze van stichting Heart Cry zorgde bij betrokkenen voor langslepende mentale klachten. Arjan Baan is oprichter en directeur van Heart Cry. ‘Er zijn ook veel mensen die onze leer wél als heilzaam ervaren.’

Afbeelding

Happietaria breidt uit: eten voor het goede doel in de kerk. 'Zo trek je mensen uit de wijk naar je kerk'

Na dertig jaar pop-up restaurants voor het goede doel in studentensteden, breidt Happietaria uit naar kerken. ‘Zo trek je mensen uit de wijk naar je kerk.’

Afbeelding

Vijftienduizend jongeren in uitverkocht Ahoy voor de EO-jongerendag. 'Stop met zoeken, Hij is er al'

‘Sinds mijn jeugd heb ik gehoord van de EO-jongerendag en ik ben er nooit geweest’, zegt rapper Typhoon. Even later springt een vijftienduizend koppig tienerpubliek het dak eraf bij zijn act op de 47e EO-Jongerendag.

Afbeelding

Bijbellezen in plaats van naar de psycholoog? De visie van Heart Cry is schadelijk volgens deskundigen

Het is schadelijk dat christelijke stichting Heart Cry mensen afraadt een psycholoog te bezoeken, oordelen deskundigen. 'Ik vind het ontraden van hulp een wanpraktijk.'