Refo’s zijn negatiever over groot gezin en gebruiken vaker voorbehoedsmiddelen

Nieuws
De huidige generatie refo’s doet veel vaker aan gezinsplanning en gebruikt daarom ook veel meer voorbehoedsmiddelen dan hun (groot)ouders. Dat blijkt uit onderzoek van het Reformatorisch Dagblad.
Rick Moeliker
dinsdag 23 november 2021 om 17:39
Afbeelding
beeld iStock / Dasha Petrenko

Apeldoorn

Grote gezinnen zijn ook in reformatorische kring al lang niet meer vanzelfsprekend. Maar betekent dit dat refo’s nu dus ook vaker gebruik maken van voorbehoedsmiddelen? Ja, blijkt uit onderzoek van het Reformatorisch Dagblad, dat de achterban in verschillende onderzoeken tegen het licht houdt. Zo werd eerder duidelijk dat het voor refo’s ook niet langer vanzelfsprekend is hun hele leven in dezelfde kerk te blijven en de bijbel in Statenvertaling nog altijd heel belangrijk wordt gevonden. 

Grote gezinnen vormen in de bevindelijk-gereformeerde wereld niet alleen steeds vaker de uitzondering, refo’s hebben ook zelf het idee dat hiervoor in eigen kring minder waardering is, zo blijkt uit het onderzoek. De accepta..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hoe corona de viering van het avondmaal blijvend heeft veranderd

Corona heeft de viering van het avondmaal in veel kerken veranderd. ‘Als je niet uit één beker drinkt, mis je een belangrijk symbool van het avondmaal.’

Afbeelding

Deze drie dingen kun je deze week op het Graceland Festival doen

De spiritualiteit op het Graceland Festival, vanaf donderdag, is breed christelijk, maar met oog voor universele ervaringen die in alle religies te vinden zijn.

Afbeelding

Arjan Nobel weet nog precies hoe hij zich voelde toen hij Augustinus’ Belijdenissen las: overdonderd

Er zijn van die boeken waar je nooit op uitgekeken raakt. Voor historicus Arjan Nobel is dat de Belijdenissen van Augustinus. ‘Er zijn maar een paar boeken waar je echt stil van wordt. Dit is zo’n boek.’

Afbeelding

‘Grootste schade in Oekraïne niet door kapotte kerken, maar door verdwenen gemeenten’

Sinds de oorlog in Oekraïne begon zijn er zo’n vierhonderd baptistengemeenten verdwenen. Dat aantal ligt veel hoger dan het geschat aantal verwoeste kerkgebouwen - zo’n tweehonderd tot eind juli - doet vermoeden.

Afbeelding

Maria ligt op straat

Maria heeft vele gezichten op dit festival voor straatkunstenaars. Van een gerimpelde, gesluierde vrouw tot een hoogblonde Maria met haar handen voor haar blote borsten. Toch zijn ze allemaal herkenbaar als de moeder van Jezus.

Afbeelding

Vrouwen lopen vast in shariawetten en strijden voor hervorming

Een shariarechtbank in Maleisië veroordeelde Emilia Hanafi tot zeven dagen cel omdat ze haar kinderen op een andere dan afgesproken dag naar haar ex-man liet gaan. Ze ging in beroep bij de federale rechtbank, maar die stelde haar in het ongelijk.