Dominee Paul Visser biedt excuses aan om ‘Great Reset’-preek

Nieuws
De protestantse predikant Paul Visser betreurt het dat zijn veelbesproken preek over The Great Reset ‘vormen van complotdenken in de kaart heeft gespeeld’.
Dick Schinkelshoek
dinsdag 23 november 2021 om 14:02 aangepast 08:59
Dominee Paul Visser: 'Ik besteedde te uitgebreid aandacht aan allerlei speculatieve theorieën.'
Dominee Paul Visser: 'Ik besteedde te uitgebreid aandacht aan allerlei speculatieve theorieën.' beeld Henk Visscher
Niet te missen

‘Ik besteedde te uitgebreid aandacht aan allerlei speculatieve theorieën, met een soms onzorgvuldige woordkeus, die ook leidde tot een ongelukkige verspreking (WHO/WEF). De preek voedde op bepaalde momenten sterker angst en verwarring, dan dat ze de gemeente plaatste in de vrijheid en de vreugde van het van-Christus-zijn’. Ook was het Vissers bedoeling niet ‘de ernst van COVID-19’ te bagatelliseren. 

Op 10 oktober hield Visser een preek in Middelburg over Openbaring 13. Daarin wees hij The Great Reset aan als een hedendaagse vervulling van de profetie uit het bijbelboek. Wie zijn vrijheden niet wil opgeven, zou worden ‘uitgeplugd’, waarschuwde Visser op de preekstoel. In een interview met deze krant vertelde Visser dat hij met d..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hoe een avondmaalsviering op het asfalt een akelig diepe verdeeldheid aan het licht bracht

De klimaatdemonstranten die vorig weekend op de A12 een pakje druivensap en een bolletje nuttigden als ‘actiemaal’ legden een fundamenteel meningsverschil onder christenen bloot. En nee, dat ging niet over het klimaat.

Afbeelding

Steeds meer christenen bij klimaatdemonstraties: 'Maar een snelweg blokkeren is gewoon niet oké'

Ook christelijke klimaatactivisten zaten afgelopen zaterdag op de A12 en sommigen werden daarbij gearresteerd. Zijn christenen sneller bereid de barricaden op te gaan voor het klimaat?

Afbeelding

Religieuze wanen komen vaker voor op de Biblebelt. 'Bevindelijk-gereformeerden behandelen is lastiger'

Denken dat je engelenvleugels hebt en kunt vliegen. Of doodsbang zijn dat de duivel je meeneemt. Bevindelijk gereformeerden hebben meer last van religieuze wanen. Maar professionele hulp zullen ze niet gauw inroepen.

Afbeelding

Herma zorgt juist nu dat ze er verzorgd uitziet. 'Soms doet iemand zo'n afbreuk aan ons, dikke mensen'

‘Ik voel me enorm beperkt en heb elke dag pijn, maar weiger me gehandicapt te voelen.’ Herma kampt met obesitas, diabetes en een charcotvoet. ‘Door te zingen ging ik me beter voelen en kwam God weer in mijn leven.’

Afbeelding

Brokken bedreigen Kamper kerkorgel. 'Je zou hier tien minuten op je rug moeten liggen, en kijken'

Het orgel waarachter zijn vader een hartinfarct kreeg, dreigt te beschadigen door vallende brokstukken. Jan Quintus Zwart vecht voor het behoud van de Kamper Bovenkerk, inclusief het iconische muziekinstrument.

Afbeelding

Bas van der Voort kende veel tegenslagen, maar bleef dankbaar: 'Ik houd mij vast aan een goede God'

Hij verloor als kind zijn been aan botkanker. Later kreeg hij met zijn vrouw te maken met drie miskramen. Toch is Bas van der Voort, SP-raadslid in Oss, een optimist: ‘Ik geloof dat die baby's bij God zijn.’