Aartsbisschop zegt sorry voor manke vergelijking Holocaust

Nieuws
Justin Welby, de aartsbisschop van de Anglicaanse Kerk in Engeland, heeft op Twitter excuses aangeboden voor een vergelijking met de Holocaust.
Ilona de Lange
dinsdag 2 november 2021 om 19:52
Justin Welby.
Justin Welby. beeld epa / Andy Rain
Glasgow COP26

Glasgow

Maandag zei Welby tegen een BBC-journalist dat als wereldleiders nu geen actie ondernemen tegen de klimaatverandering, dit mogelijk ernstiger gevolgen zal hebben dan toen leiders in de jaren dertig de waarschuwingen over de nazi’s negeerden. ‘Het is nooit juist om vergelijkingen te maken met de gruweldaden van de nazi’s, en ik heb spijt van de belediging die de Joden door deze woorden is aangedaan’, schrijft Welby nu. De vergelijking met de Holocaust wordt vaker gebruikt, of het nu om de Nederlandse boerensector, vluchtelingen in Griekse kampen of ongevaccineerden gaat. ‘Mensen zijn wezens die in analogieën denken’, legde hoogleraar filosofie René ten Bos eerder dit jaar in de Volkskrant uit. ‘Ze vergelijken dus alle..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.