Bijbelstudie leidt tot beter gedrag onder gevangenen: ‘Religieuze betrokkenheid zorgt voor moreel besef’

Nieuws
Bijbelstudie heeft volgens nieuw onderzoek een positief effect op het gedrag van gevangenen. Ze vertonen minder wangedrag, zijn meer vergevingsgezind en ontwikkelen meer zelfbeheersing.
Marina de Haan
donderdag 28 oktober 2021 om 06:45
Bijbelstudie heeft volgens nieuw onderzoek een positief effect op het gedrag van gevangenen.
Bijbelstudie heeft volgens nieuw onderzoek een positief effect op het gedrag van gevangenen. beeld RODNAE Productions via Pexels

Waco

Amerikaanse onderzoekers van de Baylor University in de Amerikaanse staat Texas namen samen met Prison Fellowship International (PFI) de cursus ‘The Prisoner’s Journey’ onder de loep. Dit is een acht weken durende bijbelstudie voor gevangenen over het evangelie van Markus. Meer dan 460.000 gedetineerden in gevangenissen in 39 landen, waaronder in Zuid-Amerika, het Caribisch gebied, Europa en het Midden-Oosten, hebben de cursus van PFI inmiddels gevolgd. 

Uit onderzoek in gevangenissen in Colombia en Zuid-Afrika blijkt dat door een dankbare houding en vermindering van negatieve emoties gevechten in de gevangenissen zijn afgenomen. Net als het drugsgebruik.  

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hoe corona de viering van het avondmaal blijvend heeft veranderd

Corona heeft de viering van het avondmaal in veel kerken veranderd. ‘Als je niet uit één beker drinkt, mis je een belangrijk symbool van het avondmaal.’

Afbeelding

Deze drie dingen kun je deze week op het Graceland Festival doen

De spiritualiteit op het Graceland Festival, vanaf donderdag, is breed christelijk, maar met oog voor universele ervaringen die in alle religies te vinden zijn.

Afbeelding

Arjan Nobel weet nog precies hoe hij zich voelde toen hij Augustinus’ Belijdenissen las: overdonderd

Er zijn van die boeken waar je nooit op uitgekeken raakt. Voor historicus Arjan Nobel is dat de Belijdenissen van Augustinus. ‘Er zijn maar een paar boeken waar je echt stil van wordt. Dit is zo’n boek.’

Afbeelding

‘Grootste schade in Oekraïne niet door kapotte kerken, maar door verdwenen gemeenten’

Sinds de oorlog in Oekraïne begon zijn er zo’n vierhonderd baptistengemeenten verdwenen. Dat aantal ligt veel hoger dan het geschat aantal verwoeste kerkgebouwen - zo’n tweehonderd tot eind juli - doet vermoeden.

Afbeelding

Maria ligt op straat

Maria heeft vele gezichten op dit festival voor straatkunstenaars. Van een gerimpelde, gesluierde vrouw tot een hoogblonde Maria met haar handen voor haar blote borsten. Toch zijn ze allemaal herkenbaar als de moeder van Jezus.

Afbeelding

Vrouwen lopen vast in shariawetten en strijden voor hervorming

Een shariarechtbank in Maleisië veroordeelde Emilia Hanafi tot zeven dagen cel omdat ze haar kinderen op een andere dan afgesproken dag naar haar ex-man liet gaan. Ze ging in beroep bij de federale rechtbank, maar die stelde haar in het ongelijk.