BEAM-kerkdienst op televisie en YouTube stopt eind dit jaar

Nieuws
De BEAM-kerkdienst voor jongeren die sinds het begin van de coronacrisis op televisie is, houdt ermee op. De laatste uitzending staat gepland voor zondag 26 december.
redactie nd
vrijdag 15 oktober 2021 om 12:23 aangepast 13:17
De microfoon van spreker David de Vos (links) wordt gecontroleerd vlak voor de livestream van een BEAM-kerkdienst vanuit het EO-gebouw.
De microfoon van spreker David de Vos (links) wordt gecontroleerd vlak voor de livestream van een BEAM-kerkdienst vanuit het EO-gebouw. beeld Dick Vos

Amersfoort

Dat maakte EO-presentator Joram Kaat vrijdag bekend in de ND-podcast Dick en Daniël geloven het wel. Op dit moment trekt de kerkdienst op NPO2 en YouTube wekelijks zo’n honderdduizend kijkers. 

De uitzendingen begonnen in maart 2020 meteen op de zondag na de persconferentie waarin premier Mark Rutte de lockdown afkondigde. ‘Het is klaar, onze missie is voltooid’, zegt Kaat nu de kerken weer open zijn. ‘Wij willen niet dat mensen naar ons kijken en niet naar hun eigen kerk gaan. De ontmoeting en samen kerk-zijn is iets dat wij niet bieden, maar wel heel belangrijk vinden.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Wie komt er alle jaren? Deze pastoor kan het verklaren

Hoor, wie klopt daar, kinderen? Op die vraag kan Marcus Vankan antwoord geven. Hij weet veel - zo niet alles - over Nikolaas, de bisschop van Myra uit de derde eeuw. ‘Ik kan me ergeren als er over Sinterklaas onzin wordt verteld.

Afbeelding

Een bijbel die de evolutietheorie accepteert, hoe werkt dat?

De ‘wetenschapsbijbel’ is een gloednieuwe doelgroepbijbel voor wie niet met de rug naar de wetenschap wil staan. Zestig wetenschappers werkten eraan mee. Als je van heldere standpunten houdt, kun je beter verder kijken.

Afbeelding

Expliciet christelijke jas zit de VU te krap. ‘Jammer dat een beroep op Gods naam niet meer mogelijk is’

Op het besluit dat het citeren van bijbelwoorden bij promoties en oraties op de Vrije Universiteit (VU) verdwijnt, klinkt kritiek en begrip. ‘De expliciet christelijke jas is te krap voor wie wij zijn als universiteit.’

Afbeelding

Orgelkids wint innovatieprijs: er zijn nu 150 Doe-orgels in twintig landen

Een Nederlands project dat kinderen liefde voor orgels wil bijbrengen, heeft een internationale prijs gewonnen voor behoud van religieus erfgoed.

Afbeelding

Hitserie The Chosen over het leven van Jezus straks ook in Nederland te zien

De populaire serie over het leven van Jezus, The Chosen, is vanaf deze maand ook in Nederland te zien. In Amerika is de serie een hit. The New York Times noemt het veelbekeken programma een ‘crowdfunded miracle’.

Afbeelding

Hoe kerken Sinterklaas een handje helpen: ‘Sneu als arme kinderen geen cadeau krijgen’

Kinderen die geen cadeaus voor Sinterklaas krijgen, omdat hun ouders het niet kunnen betalen? Kerken dwars door Nederland steken de Sint deze weken een helpende hand toe. Bijvoorbeeld in Assen.