Nederlands-gereformeerde dominee Ies Maaswinkel stapt over naar Mozaiek

Nieuws
Aan dominee Ies Maaswinkel is op diens eigen verzoek ontslag verleend als predikant van de Nederlands Gereformeerde Kerk (NGK) in Maassluis. Hierdoor is voor de predikant de weg vrij om aan de slag te kunnen als lid van het interim-leiderschapsteam van Mozaiek010, de Mozaiekgemeente in Rotterdam die wordt opgericht.
Jaco Wilschut
dinsdag 5 oktober 2021 om 16:00
Naast Rotterdam heeft Mozaiek ook plannen om in andere regio’s nieuwe afdelingen te vormen.
Naast Rotterdam heeft Mozaiek ook plannen om in andere regio’s nieuwe afdelingen te vormen. beeld youtube / mozaiek0318

Rotterdam

Sinds 2010 was Maaswinkel actief als predikant van de NGK in Maassluis. Magazine OnderWeg meldt dat na al die jaren daaraan op zijn eigen verzoek een einde is gekomen.  Daarnaast meldt het blad dat Maaswinkel de overstap maakt naar de Mozaiekgemeente in Rotterdam. Maaswinkel zelf was dinsdag niet bereikbaar voor commentaar.

Maaswinkel is niet de eerste voorganger die overkomt uit een ander kerkgenootschap. Arjen ten Brinke werkte bij een pioniersplek van de Protestantse Kerk in Nederland in Den Haag en voegde zich in 2019 bij Mozaiek. ‘Het DNA van de kerk sluit aan bij mij als persoon. ‘Ontmoeting komt voor standpunten’ is een motto van Mozaiek, en daar sta ik ook voor’, zei Ten Brinke destijds in het Nederlands Dagblad.

Naast Rotter..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hoe corona de viering van het avondmaal blijvend heeft veranderd

Corona heeft de viering van het avondmaal in veel kerken veranderd. ‘Als je niet uit één beker drinkt, mis je een belangrijk symbool van het avondmaal.’

Afbeelding

Deze drie dingen kun je deze week op het Graceland Festival doen

De spiritualiteit op het Graceland Festival, vanaf donderdag, is breed christelijk, maar met oog voor universele ervaringen die in alle religies te vinden zijn.

Afbeelding

Arjan Nobel weet nog precies hoe hij zich voelde toen hij Augustinus’ Belijdenissen las: overdonderd

Er zijn van die boeken waar je nooit op uitgekeken raakt. Voor historicus Arjan Nobel is dat de Belijdenissen van Augustinus. ‘Er zijn maar een paar boeken waar je echt stil van wordt. Dit is zo’n boek.’

Afbeelding

‘Grootste schade in Oekraïne niet door kapotte kerken, maar door verdwenen gemeenten’

Sinds de oorlog in Oekraïne begon zijn er zo’n vierhonderd baptistengemeenten verdwenen. Dat aantal ligt veel hoger dan het geschat aantal verwoeste kerkgebouwen - zo’n tweehonderd tot eind juli - doet vermoeden.

Afbeelding

Maria ligt op straat

Maria heeft vele gezichten op dit festival voor straatkunstenaars. Van een gerimpelde, gesluierde vrouw tot een hoogblonde Maria met haar handen voor haar blote borsten. Toch zijn ze allemaal herkenbaar als de moeder van Jezus.

Afbeelding

Vrouwen lopen vast in shariawetten en strijden voor hervorming

Een shariarechtbank in Maleisië veroordeelde Emilia Hanafi tot zeven dagen cel omdat ze haar kinderen op een andere dan afgesproken dag naar haar ex-man liet gaan. Ze ging in beroep bij de federale rechtbank, maar die stelde haar in het ongelijk.