Europese, christelijke klimaatpelgrimstocht gaat door Nederland, kerk zorgt voor maaltijd en slaapplekken

Reportage
Een Europese, christelijke klimaatpelgrimstocht gaat de komende tien dagen door Nederland. Kerken regelen maaltijden en slaapplekken voor de pelgrims.
Ilona de Lange
vrijdag 1 oktober 2021 om 02:10 aangepast 07:14
Europese christenen maken een klimaatpelgrimstocht naar de Wereld klimaatconferentie in Glasgow.
Europese christenen maken een klimaatpelgrimstocht naar de Wereld klimaatconferentie in Glasgow. beeld Dick Vos
Glasgow COP26

Enschede 

Op een stoep in Enschede kijkt een groep basisschoolleerlingen verbaasd naar een lange sliert voorbijlopende mensen. Er zijn twee vlaggen, veel rugtassen en afritsbroeken te zien. ‘For the climate’, roept een wandelaar naar ze terwijl hij enthousiast met zijn armen zwaait. Hij krijgt wat gejuich terug. Sinds midden augustus zijn dertig pelgrims onderweg. Ze lopen vanuit Zielona Góra in Polen naar de 26e Wereld klimaatconferentie in Glasgow in november. Onderweg vragen ze aandacht voor het klimaat. 

Een paar uur geleden liep een andere, Duitse schoolklas de deelnemers van de Klimaatpelgrimstocht naar de grens van Nederland. ‘Zij hebben vanochtend een boekwerk meegegeven met hun boodschap aan de grote leiders die in Glasgow samenko..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.