Christenen Collectief ziet ‘contouren van profetieën uit de Bijbel, speciaal het boek Openbaring’

Achtergrond
Verzet tegen het coronabeleid van de overheid is geboden, volgens Christenen Collectief, een initiatief dat in drie weken door 1350 mensen openbaar getekend werd.
Herman Veenhof
donderdag 30 september 2021 om 18:04 aangepast 10:00
Tegenstanders van het coronatoegangsbewijs demonstreren tegen het gebruik van dat systeem. De mars tegen het Covid-paspoort wordt georganiseerd door onder meer Nederland in Opstand.
Tegenstanders van het coronatoegangsbewijs demonstreren tegen het gebruik van dat systeem. De mars tegen het Covid-paspoort wordt georganiseerd door onder meer Nederland in Opstand. beeld ANP / Sem van der wal
Coronavirus

Haarlem

Naast Artsen Collectief is er Christenen Collectief. Die website wil christenen verbinden die tegen de huidige corona maatregelen van de overheid zijn en in het vaccinatiebeleid staatsdwang en discriminatie zien. Stap 1 is zichtbaar worden. Donderdag stond het aantal openbare ondertekenaars op 1350. Het initiatief zal zelf geen actie voeren, maar wel contacten faciliteren van christenen die lokaal iets willen ondernemen. Een ‘klankbordgroep’ denkt na over die ‘stap 2’ en vervolg.

interactief

De achterban van Christenen Collectief zit getuige een interactieve kaart op de site vooral in de Bible Belt die van Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden via de Veluwe naar Overijssel voert en de grote steden Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Haarlem.

U..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Alle coronamaatregelen voor kerken vervallen, ook bij meer dan 500 bezoekers

Kerken kunnen wat het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken betreft met ingang van 25 februari al hun coronamaatregelen voor kerkdiensten laten vervallen. Dat geldt ook als er meer dan 500 bezoekers verwacht worden.

Afbeelding

Als voorganger Onverdeeld Open steunen terwijl je gemeente verdeeld is. Kan dat?

De petitie Onverdeeld Open, die oproept de QR code af te schaffen, is ook door predikanten getekend. Maar moet een voorganger zich wel mengen in een maatschappelijk debat, als de meningen in de gemeente divers zijn?

Afbeelding

Waarom hoogleraar Paul van Geest de petitie ‘Onverdeeld Open’ ondertekende

Prominent katholiek Paul van Geest is een van de ondertekenaars van de petitie Onverdeeld Open. 'Ik ben zelf twee keer gevaccineerd, maar niet uit eigen overtuiging. Dat zit mij toch niet lekker.'

Afbeelding

Zijn predikanten corona-moe? ‘Het vaatje van de creativiteit is leeg’

Voorgangers Nellie van Voornveld, Michiel van Heijningen en Arend-Wim Estié begonnen het afgelopen jaar in een nieuwe gemeente. Hoe houd je het als predikant vol in een periode waar somberheid heerst?

Afbeelding

Nieuw advies voor kerkdiensten: maximaal vijftig bezoekers

De deur gaat weer op een kier voor kerkgangers. Het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken (CIO) adviseert nog steeds digitale diensten, maar kerken kunnen ervoor kiezen maximaal vijftig bezoekers toe te laten.

Afbeelding

Waarom ze in de Duitse kerken wél vaak voor een prikplicht zijn

De Duitse Evangelische Alliantie is tegen, maar verder staan de kerkleiders bij de oosterburen een stuk opener tegenover verplichte vaccinatie tegen corona. In de Nederlandse kerken zou dat ondenkbaar zijn. Vanwaar dat verschil?