Kerkleiders spreken voor het eerst samen de wereld toe. ‘Luister naar de roep van de aarde’

Nieuws
Voor het eerst in de geschiedenis richten de leiders van de Rooms-Katholieke Kerk, de Oosters-orthodoxe kerken en de wereldwijde anglicaanse kerkgemeenschap zich samen tot de mensheid: ‘Luister naar de roep van de aarde.’
Dick Schinkelshoek
dinsdag 7 september 2021 om 19:27 aangepast 10:50
Paus Franciscus is een van de kerkleiders die een oproep ´om te luisteren naar de roep van de aarde´ ondertekende.
Paus Franciscus is een van de kerkleiders die een oproep ´om te luisteren naar de roep van de aarde´ ondertekende. beeld afp / Tiziana Fabi
Glasgow COP26 Klimaat

Vaticaanstad

Paus Franciscus, patriarch Bartholomeüs en aartsbisschop Justin Welby roepen de wereld op ‘stevige offers’ te brengen ‘ter behoud van de aarde die God ons heeft gegeven’. Hun oproep, die dinsdag door het Vaticaan werd gepubliceerd, is gericht aan alle mensen ‘ongeacht ieders geloof of wereldbeschouwing’. 

alle mensen van goede wil

Dat ze nu voor het eerst samen spreken komt door de grote urgentie van het klimaatprobleem, en de armoede die het veroorzaakt, stellen ze. ‘We richten ons tot iedere christen en alle mensen van goede wil’, schrijven de kerkleiders die samen een groot deel van de wereldwijde christenheid vertegenwoordigen. ‘Ieder voor zich moet zijn ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.