Vaccinatieverplichting voor alle anglicaanse geestelijken in Maine

Nieuws
De anglicaanse bisschop van Maine in de Verenigde Staten, Thomas J. Brown, heeft deze week alle geestelijken en medewerkers in het bisdom de opdracht gegeven zich voor eind september te laten inenten tegen corona.
Ilona de Lange
donderdag 26 augustus 2021 om 14:11
Geestelijken en andere medewerkers van het bisdom Maine worden verplicht het goede voorbeeld te geven door zich te laten vaccineren.
Geestelijken en andere medewerkers van het bisdom Maine worden verplicht het goede voorbeeld te geven door zich te laten vaccineren. beeld Alain Jocard / afp

Maine

Dit is een van de eerste keren dat geestelijken in de Verenigde Staten een vaccinatieplicht krijgen. Medewerkers die weigeren, kan gevraagd worden hun functie neer te leggen, zegt Brown. ‘Je vaccineren is een daad uit naastenliefde, we beschermen elkaar. We zetten hiermee een christelijk voorbeeld.’ Volgens Brown zullen scholen en (overheids)organisaties in de staat Maine het bisdom navolgen in de vaccinatieplicht.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

doet aan (zee-)zeilen

Jan Wesseling (64), predikant van de GKv in Veenendaal, heeft als hobby (zee-)zeilen en surfen. ‘Dat onstuimige van wind en water past wel bij mijn karakter.’

Afbeelding

We zijn continu afgeleid en staren gemiddeld 4 uur per dag naar onze telefoon. Dat kan anders

Joram Kaat startte Life Rules, waarbij hij mensen helpt in hun zoektocht naar een leven mét mobiele telefoon maar zonder de bijbehorende afleiding. ‘Denk na over wat je belangrijk vindt in het leven.’

Afbeelding

E.P. Sanders (1937-2022), de wetenschapper die Paulus opnieuw ontdekte

Weinig bijbelwetenschappers hebben zo veel invloed gehad als de maandag overleden Amerikaan Ed Parish (E.P.) Sanders. Zijn nieuwe kijk op Paulus en het Jodendom zette een grote verandering in gang.

Afbeelding

Een traditie staat onder druk: hoeveel mag zo’n fameus Engels jongenskoor kosten?

Britse kathedraalkoren zijn ‘de Premier League van de muziek in de kerk’. Maar hun voorbestaan is op lange termijn helemaal niet zo zeker. Twee kathedralen hebben hun koor al opgeheven. Wie volgt?

Afbeelding

Zo herken je voorgangers die op een te hoog voetstuk staan: rode vlaggen voor machtsmisbruik in de kerk

Niet alleen bij De Wereld Draait Door komt machtsmisbruik voor; ook in de kerk ligt het op de loer. Zeker als voorgangers geen kritiek dulden, er onvoldoende toezicht is of - gek genoeg - als een leider heel populair is.

Afbeelding

Anouk heeft diabetes type 1: ‘Als mijn bloedsuikerwaardes te laag zijn, kan ik niet meer staan’

Anouk van de Worp (32) heeft al negen jaar diabetes type 1, een ongeneeslijke auto-immuunziekte, waardoor haar lichaam geen insuline aanmaakt. ‘Je krijgt het zomaar; ik had niets kunnen doen om de ziekte te voorkomen’.