In de achtbaan popten de woorden van Psalm 23 bij me op. Daar kan geen preek tegenop

Column
Als een van mijn neefjes of nichtjes naar de brugklas gaat, plan ik in de zomervakantie een verrassingsuitje. Deze zomer is Nina aan de beurt. Zodra ze in de auto ontdekt dat we naar Walibi gaan, begint ze te gillen.
Paulien Vervoorn • (s)preektrainer, spreker en auteur
vrijdag 6 augustus 2021 om 18:12
Columnfoto Paulien Vervoorn
Columnfoto Paulien Vervoorn beeld Dick Vos

In Walibi bouwen we de spanning op. We starten met de zweefmolen en kiezen nog een paar attracties uit de categorie fun. Wanneer ik een beetje ben bijgekomen, kiezen we een attractie met het label exciting. Nu wordt het tijd voor sensational. Weloverwogen kiezen we een achtbaan uit. Je wordt achterstevoren naar een hoogte van 35,5 meter getakeld en roetsjt met een topsnelheid van 75,6 kilometer per uur over de 285 meter lange baan, lezen we. 

In de rij kijken we elkaar steeds aan, en ik vraag me een paar keer af: wil ik dit echt? Ik moet denken aan mijn vorige dagje Walibi, waarbij ik de ochtend erna misselijk wakker werd en alsnog moest overgeven. Maar dat vertel ik Nina maar niet. Juist als ik me mentaal voldoende heb voorbereid, is er ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Quiet 500 strijdt met warme woonkamers tegen stille armoede. ‘Ik eet alleen maar patat’

Kun je de kapper niet betalen of heb je geen winterjas? De vrijwilligers van de Quiet 500 proberen te helpen, niet zelden vanuit hun katholieke geloof. Een aantal van Nederlands allerrijksten helpt inmiddels dapper mee.

Afbeelding

Drugsbende in Birmingham gebruikt christelijke dekmantel

De Britse politie meldt dat criminelen in Birmingham een christelijke groepering gebruikten om een grote partij cannabis te importeren. Voor twee miljoen pond drugs ging via Vision Christian Ministries.

Afbeelding

Amerikaanse MAF-piloot vast in Mozambique, nog geen officiële aanklacht ingediend

Een Amerikaanse piloot wordt in het Afrikaanse land Mozambique vastgehouden, meldt de Mission Aviation Fellowship (MAF). Ryan Koher werkt bij die christelijke hulporganisatie.

Afbeelding

Oekraïense kerk wil geen (heilige) olie meer uit Moskou. Toch dreigt president Zelensky met een verbod

De Oekraïens-Orthodoxe Kerk die tot voor kort onder het patriarchaat van Moskou viel, maar daar na de Russische inval mee brak, ligt onder vuur. Hoewel zij de banden met Moskou verbrak, dreigt nu een volledig verbod van de kerk.

Afbeelding

Hoe je als kerk jongeren kunt vasthouden. ‘Als je twijfelt, ben je meteen iemand die kritisch is’

Kerkverlating is het grootst onder jongeren tussen de 15 en 25. Hoe houd je hen binnenboord? Ronelle Sonnenberg deed onderzoek en geeft drie tips. ‘Kom als oudere niet direct met een antwoord of met je eigen ervaring.’

Afbeelding

Arjan Paans is terminaal en atheïst. ‘Het gebed van mijn zoon ontroert mij tot tranen toe’

Journalist Arjan Paans is ongeneeslijk ziek. Hij merkt dat gelovige vrienden - en ook zijn eigen zoon - voor hem bidden. Wat doet dat met een overtuigde atheïst? ‘Het geloof is niet vrijblijvend. Dat vind ik mooi.’