Hillsong-oprichter Brian Houston aangeklaagd voor verzwijgen van zijn vaders kindermisbruik

Nieuws
Brian Houston (67), de oprichter van de wereldwijde megakerk Hillsong, wordt door de Australische politie aangeklaagd voor het opzettelijk verzwijgen van informatie over het seksueel misbruiken van kinderen door zijn vader, Frank Houston.
Eline Kuijper
vrijdag 6 augustus 2021 om 14:58 aangepast 21:11
Brian Houston richtte samen met zijn vrouw de kerk Hillsong op.
Brian Houston richtte samen met zijn vrouw de kerk Hillsong op. beeld Instagram

Parramatta

Dat maakt de politie in de Australische staat New South Wales deze week bekend. Houston is behalve oprichter ook seniorpastor van alle Hillsongkerken wereldwijd. De megakerk die in 1983 in Australië begon, heeft inmiddels vestigingen in landen op alle continenten. In Nederland is Hillsong sinds 2010 actief, met kerken in Rotterdam en Amsterdam. Hillsong is met name bekend van de vele aanbiddingsmuziek die de kerk uitbrengt, waarvan verschillende nummers zijn opgenomen in de zangbundels van stichting Opwekking, zoals 'Lopen op het water' ('Oceans'). 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hoe kerken Sinterklaas een handje helpen: ‘Sneu als arme kinderen geen cadeau krijgen’

Kinderen die geen cadeaus voor Sinterklaas krijgen, omdat hun ouders het niet kunnen betalen? Kerken dwars door Nederland steken de Sint deze weken een helpende hand toe. Bijvoorbeeld in Assen.

Afbeelding

Voor het eerst noemt minder dan de helft van de mensen zich christen in Engeland en Wales

Het aantal mensen in Engeland en Wales dat zich christen noemt, duikt onder de 50 procent. En toch blijft de kerk een bron van hoop en goed nieuws, zegt aartsbisschop Stephen Cottrell.

Afbeelding

Vrije Universiteit vervangt votum door ‘inclusieve’ formulering na kritiek

‘Onze hulp is in de naam van de Heer, de Maker van hemel en aarde.’ Die belijdenis klonk altijd voorafgaand aan promoties en oraties aan de van oorsprong christelijke universiteit. Vanaf 1 januari verandert dat.

Afbeelding

doet aan (zee-)zeilen

Jan Wesseling (64), predikant van de GKv in Veenendaal, heeft als hobby (zee-)zeilen en surfen. ‘Dat onstuimige van wind en water past wel bij mijn karakter.’

Afbeelding

We zijn continu afgeleid en staren gemiddeld 4 uur per dag naar onze telefoon. Dat kan anders

Joram Kaat startte Life Rules, waarbij hij mensen helpt in hun zoektocht naar een leven mét mobiele telefoon maar zonder de bijbehorende afleiding. ‘Denk na over wat je belangrijk vindt in het leven.’

Afbeelding

E.P. Sanders (1937-2022), de wetenschapper die Paulus opnieuw ontdekte

Weinig bijbelwetenschappers hebben zo veel invloed gehad als de maandag overleden Amerikaan Ed Parish (E.P.) Sanders. Zijn nieuwe kijk op Paulus en het Jodendom zette een grote verandering in gang.