Evangelische voorganger Mark Driscoll ‘ongeschikt’ vanwege leiderschapsmisbruik

Achtergrond
Mark Driscoll is volgens 41 oudsten van zijn voormalige Mars Hill Church niet geschikt als predikant vanwege onder andere intimiderend leiderschap. In een openbare verklaring roepen ze hem op om zijn huidige functie als voorganger van The Trinity Church neer te leggen.
Marina de Haan
donderdag 5 augustus 2021 om 20:01
Mark Driscoll wordt ook wel omschreven als 'evangelical bad boy'.
Mark Driscoll wordt ook wel omschreven als 'evangelical bad boy'. beeld James River Church

Amersfoort

Het lijkt alsof patronen uit het verleden zich herhalen. Dit is niet de eerste keer dat de Amerikaanse evangelische voorganger Mark Driscoll in opspraak komt vanwege intimiderend leiderschap en het zaaien van een angstcultuur. Integendeel, Driscoll lijkt te leven van controverse naar controverse. Ook de huidige aantijgingen klinken bekend.

Oudsten van zijn vorige gemeente Mars Hill Church in Seattle (Washington) maken zich zorgen voor een herhaling van zetten nu bij zijn huidige kerk The Trinity Church in Scottsdale (Arizona) verschillende kerkgangers vertrekken. De reden? Vriendjespolitiek, wantrouwen en bedreigingen van Driscoll, waaronder dreigementen met juridische stappen. Dat schrijft Christianity Today. Op de website DearDri..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

'Heb het leven lief': de Zwolse Oosterkerk viert dat met een Toon Hermans-dienst

'Mijn vader was ook predikant. Mijn moeder en hij konden smakelijk lachen om Toon Hermans en ook meevoelen met zijn serieuze teksten. Maar een kerkdienst met zijn werk erin, nee, dat zou niet denkbaar zijn geweest.'

Afbeelding

Tienden geven: Joris en Annemarie doen het. Hoe Bijbels is dat en is het nog van deze tijd?

Tien procent van je salaris weggeven. Joris is niet christelijk, maar doet dat toch. Annemarie is wél christen, maar kiest ervoor vooral haar tijd te ‘doneren’. Hoe letterlijk is de Bijbelse opdracht om tienden te geven?

Afbeelding

'Homokwestie' lijkt niet uit te draaien op schisma bij methodisten in Verenigde Staten

Het is nog maar de vraag of uiteenlopende standpunten over homoseksuele relaties leiden tot een schisma binnen de United Methodist Church in de Verenigde Staten.

Afbeelding

Religieuze wanen komen vaker voor op de Biblebelt. 'Bevindelijk-gereformeerden behandelen is lastiger'

Denken dat je engelenvleugels hebt en kunt vliegen. Of doodsbang zijn dat de duivel je meeneemt. Bevindelijk gereformeerden hebben meer last van religieuze wanen. Maar professionele hulp zullen ze niet gauw inroepen.

Afbeelding

Evelyn Noltus is predikant van de Protestantse Johanneskerk in Leersum en speelt toneel

Evelyn Noltus (61) is predikant van de Protestantse Johanneskerk in Leersum en speelt toneel. ‘Het helpt mij in mijn rol als predikant om dingen te doen die spannend zijn.’

Afbeelding

Machtspositie Zweedse premier is geen bezwaar voor het pastorsambt van zijn vrouw

Zondag werd Birgitta Ed, echtgenote van de Zweedse premier Ulf Kristersson, bevestigd als predikant in de lutherse kerk. Het was emotioneel, maar niet vanwege de functie van haar man.