Kerkvoogd Hersteld Hervormde Gemeente verduistert 164.500 euro

Nieuws
Een kerkvoogd uit de Hersteld Hervormde Gemeente van Achterberg-Rhenen heeft zich schuldig gemaakt aan verduistering van duizenden euro’s. Dat schrijft regiokrant De Rijnpost.
woensdag 9 juni 2021 om 02:00 aangepast 09:59
Afbeelding
beeld istock

Achterberg

In maart kreeg de kerkenraad signalen dat de kerkvoogd ‘niet eerlijk handelde’ in een zaak waar een gemeentelid bij betrokken was. Daarop heeft de kerkenraad een gesprek gehad met de betrokken man, en hem op non-actief gezet. Accountants controleerden de boeken, waarna werd vastgesteld dat er met een bedrag van 164.500 euro gesjoemeld was, maar waarschijnlijk valt dat hoger uit. De gemeente is inmiddels via een brief geïnformeerd over de handelswijze van de kerkvoogd. In de Protestantse Kerk en de Hersteld Hervormde Kerk heeft de kerkvoogd of kerkrentmeester het beheer over de gebouwen van de kerkelijke gemeente.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Na twee niertransplantaties en dialyse blijft Arthur optimistisch: 'God heeft mij veel gegeven'

‘Ik leef met meer dalen dan een gemiddeld mens, maar de pieken zijn ook hoger.’ Arthur Burggraaf (22) heeft al zijn hele leven ernstig nierfalen. Hij dialyseerde een jaar en heeft twee niertransplantaties gehad.

Afbeelding

Wij vinden dromen vaak zweverig, maar in de Bijbel wordt hier heel anders over gedacht

In de Bijbel hebben dromen een veel grotere plaats dan wij ze in onze modern-westerse samenleving geven. Zonde, vindt bijbelwetenschapper Bart Koet. ‘Zo mis je ook de troost die dromen kunnen bieden.’

Afbeelding

'Heb het leven lief': de Zwolse Oosterkerk viert dat met een Toon Hermans-dienst

'Mijn vader was ook predikant. Mijn moeder en hij konden smakelijk lachen om Toon Hermans en ook meevoelen met zijn serieuze teksten. Maar een kerkdienst met zijn werk erin, nee, dat zou niet denkbaar zijn geweest.'

Afbeelding

Tienden geven: Joris en Annemarie doen het. Hoe Bijbels is dat en is het nog van deze tijd?

Tien procent van je salaris weggeven. Joris is niet christelijk, maar doet dat toch. Annemarie is wél christen, maar kiest ervoor vooral haar tijd te ‘doneren’. Hoe letterlijk is de Bijbelse opdracht om tienden te geven?

Afbeelding

Van bed en breakfast tot boulderhal: steeds meer kerkgebouwen krijgen een andere functie

Steeds meer kerkgebouwen verliezen hun religieuze doel en krijgen een andere bestemming: 1849 kerken hebben inmiddels een andere bestemming, of krijgen deze binnenkort. ‘Een bordeel in de kerk kunnen we niet goedkeuren.’

Afbeelding

'Homokwestie' lijkt niet uit te draaien op schisma bij methodisten in Verenigde Staten

Het is nog maar de vraag of uiteenlopende standpunten over homoseksuele relaties leiden tot een schisma binnen de United Methodist Church in de Verenigde Staten.