Christelijk onderwijs kan terecht bij Expertisecentrum Onderwijs & Identiteit voor inspiratie en discussie

Nieuws
De Theologische Universiteit Kampen wil door het Expertisecentrum Onderwijs & Identiteit christelijke scholen ondersteunen met kennis en onderzoek. Op de eerste officiële netwerkbijeenkomst van het centrum gaf pedagoog Gert Biesta een lezing.
Eymeke Verhoeven
dinsdag 8 juni 2021 om 07:50
Roel Kuiper en Klaas Koelewijn
Roel Kuiper en Klaas Koelewijn beeld nd

Kampen

Hoe komen mijn leerlingen tot bloei? Hoe sta ik als christen voor de klas? In het onderwijs was weinig gelegenheid over zulke vragen na te denken en ervaringen uit te wisselen, merkt Klaas Koelewijn, projectleider van het Expertisecentrum Onderwijs & Identiteit: ‘Het draait er vaak om de waan van de dag.’ Roel Kuiper, die als hoogleraar Christelijke identiteit aan de Theologische Universiteit Kampen (TU Kampen) betrokken is bij het initiatief, vult aan: ‘Scholen zouden er goed aan doen het rooster zo te maken dat personeel gelegenheid heeft met elkaar te praten en te reflecteren op het werk.’ Het Expertisecentrum heeft de wens het primair en voortgezet christelijk onderwijs daarin te stimuleren, door ond..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Voor het eerst noemt minder dan de helft van de mensen zich christen in Engeland en Wales

Het aantal mensen in Engeland en Wales dat zich christen noemt, duikt onder de 50 procent. En toch blijft de kerk een bron van hoop en goed nieuws, zegt aartsbisschop Stephen Cottrell.

Afbeelding

Vrije Universiteit vervangt votum door ‘inclusieve’ formulering na kritiek

‘Onze hulp is in de naam van de Heer, de Maker van hemel en aarde.’ Die belijdenis klonk altijd voorafgaand aan promoties en oraties aan de van oorsprong christelijke universiteit. Vanaf 1 januari verandert dat.

Afbeelding

doet aan (zee-)zeilen

Jan Wesseling (64), predikant van de GKv in Veenendaal, heeft als hobby (zee-)zeilen en surfen. ‘Dat onstuimige van wind en water past wel bij mijn karakter.’

Afbeelding

We zijn continu afgeleid en staren gemiddeld 4 uur per dag naar onze telefoon. Dat kan anders

Joram Kaat startte Life Rules, waarbij hij mensen helpt in hun zoektocht naar een leven mét mobiele telefoon maar zonder de bijbehorende afleiding. ‘Denk na over wat je belangrijk vindt in het leven.’

Afbeelding

E.P. Sanders (1937-2022), de wetenschapper die Paulus opnieuw ontdekte

Weinig bijbelwetenschappers hebben zo veel invloed gehad als de maandag overleden Amerikaan Ed Parish (E.P.) Sanders. Zijn nieuwe kijk op Paulus en het Jodendom zette een grote verandering in gang.

Afbeelding

Een traditie staat onder druk: hoeveel mag zo’n fameus Engels jongenskoor kosten?

Britse kathedraalkoren zijn ‘de Premier League van de muziek in de kerk’. Maar hun voorbestaan is op lange termijn helemaal niet zo zeker. Twee kathedralen hebben hun koor al opgeheven. Wie volgt?