Meer dan duizend bomen verwoest op ‘vredesboerderij’ Tent of Nations bij Bethlehem

Nieuws
Bij een brand op de educatieve boerderij Tent of Nations van de Palestijns-christelijke familie Nassar in Bethlehem zijn meer dan duizend olijfbomen, amandelbomen en wijnranken verwoest en honderden bomen zwaar beschadigd. Het vuur is aangestoken.
Gerald Bruins
donderdag 27 mei 2021 om 16:46
Een van de door brand verwoeste velden van Tent of Nations in Bethlehem.
Een van de door brand verwoeste velden van Tent of Nations in Bethlehem. beeld Tent of Nations

Bethlehem-Ede

Dat meldt de Nederlandse tak van de organisatie Tent of Nations dat het bedrijf op de Westelijke Jordaanoever ondersteunt. Onder leiding van Daoud Nassar runt de familie - vier broers, vijf zussen, aanhang en kinderen - een fruitkwekerij en wijngaard van veertig hectare in heuvelachtig gebied op zes kilometer van Bethlehem, vlak bij het Palestijnse moslimdorpje Nahalin. 

De Palestijnse familie Nassar - evangelisch-luthers - zet zich in voor vrede en ontmoeting. Op de boerderij worden onder de noemer Tent of Nations - in coronaloze tijden - workshops voor Palestijnse kinderen en vakantieweken voor kinderen uit Betlehem gehouden. Ook komen er groepen Joden die zich tot de vrede..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hoe corona de viering van het avondmaal blijvend heeft veranderd

Corona heeft de viering van het avondmaal in veel kerken veranderd. ‘Als je niet uit één beker drinkt, mis je een belangrijk symbool van het avondmaal.’

Afbeelding

Deze drie dingen kun je deze week op het Graceland Festival doen

De spiritualiteit op het Graceland Festival, vanaf donderdag, is breed christelijk, maar met oog voor universele ervaringen die in alle religies te vinden zijn.

Afbeelding

Arjan Nobel weet nog precies hoe hij zich voelde toen hij Augustinus’ Belijdenissen las: overdonderd

Er zijn van die boeken waar je nooit op uitgekeken raakt. Voor historicus Arjan Nobel is dat de Belijdenissen van Augustinus. ‘Er zijn maar een paar boeken waar je echt stil van wordt. Dit is zo’n boek.’

Afbeelding

‘Grootste schade in Oekraïne niet door kapotte kerken, maar door verdwenen gemeenten’

Sinds de oorlog in Oekraïne begon zijn er zo’n vierhonderd baptistengemeenten verdwenen. Dat aantal ligt veel hoger dan het geschat aantal verwoeste kerkgebouwen - zo’n tweehonderd tot eind juli - doet vermoeden.

Afbeelding

Maria ligt op straat

Maria heeft vele gezichten op dit festival voor straatkunstenaars. Van een gerimpelde, gesluierde vrouw tot een hoogblonde Maria met haar handen voor haar blote borsten. Toch zijn ze allemaal herkenbaar als de moeder van Jezus.

Afbeelding

Vrouwen lopen vast in shariawetten en strijden voor hervorming

Een shariarechtbank in Maleisië veroordeelde Emilia Hanafi tot zeven dagen cel omdat ze haar kinderen op een andere dan afgesproken dag naar haar ex-man liet gaan. Ze ging in beroep bij de federale rechtbank, maar die stelde haar in het ongelijk.