Contemplatie in de nieuwe Prayer Course. ‘Kerkgangers hebben meer behoefte aan het meditatieve gebed’

Nieuws
Op Hemelvaartsdag lanceren 24-7 Prayer NL en Alpha Nederland een vernieuwde Prayer Course. Net als in de vorige editie kan een groep gelovigen in thema-avonden stilstaan bij het Onze Vader-gebed. Nieuw zijn de twee extra avonden: een algemene eerste avond waarin de vraag ‘waarom bidden’ centraal staat en een avond over contemplatie.
Ilona de Lange
donderdag 6 mei 2021 om 19:18 aangepast 20:55
Afbeelding
beeld unsplash / Jack Sharp

Driebergen-Rijsenburg

‘We merken dat kerkgangers meer behoefte hebben aan stilte en het meditatieve gebed’, zegt Arnoud Drop, directeur van Alpha Nederland. ‘De christelijke wereld in de volle breedte is meer geïnteresseerd in de rijkdom van de meer liturgische kerken, waaruit ook het contemplatieve gebed komt.’De andere zes avonden gaan over de thema’s: aanbidding, vragen, voorbede, onbeantwoord gebed, luisteren en geestelijke strijd.

gemeentekringen

De Prayer Course is ontworpen om als kerkleden in gesprek te gaan over gebed en ook het persoonlijke gebedsleven te verdiepen. ‘De Prayer Course is al jaren geliefd. Kerkleden willen blijkbaar graag geholpen worden bij het vormgeven van hun gemeentekringen hierover’..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

doet aan (zee-)zeilen

Jan Wesseling (64), predikant van de GKv in Veenendaal, heeft als hobby (zee-)zeilen en surfen. ‘Dat onstuimige van wind en water past wel bij mijn karakter.’

Afbeelding

We zijn continu afgeleid en staren gemiddeld 4 uur per dag naar onze telefoon. Dat kan anders

Joram Kaat startte Life Rules, waarbij hij mensen helpt in hun zoektocht naar een leven mét mobiele telefoon maar zonder de bijbehorende afleiding. ‘Denk na over wat je belangrijk vindt in het leven.’

Afbeelding

E.P. Sanders (1937-2022), de wetenschapper die Paulus opnieuw ontdekte

Weinig bijbelwetenschappers hebben zo veel invloed gehad als de maandag overleden Amerikaan Ed Parish (E.P.) Sanders. Zijn nieuwe kijk op Paulus en het Jodendom zette een grote verandering in gang.

Afbeelding

Een traditie staat onder druk: hoeveel mag zo’n fameus Engels jongenskoor kosten?

Britse kathedraalkoren zijn ‘de Premier League van de muziek in de kerk’. Maar hun voorbestaan is op lange termijn helemaal niet zo zeker. Twee kathedralen hebben hun koor al opgeheven. Wie volgt?

Afbeelding

Zo herken je voorgangers die op een te hoog voetstuk staan: rode vlaggen voor machtsmisbruik in de kerk

Niet alleen bij De Wereld Draait Door komt machtsmisbruik voor; ook in de kerk ligt het op de loer. Zeker als voorgangers geen kritiek dulden, er onvoldoende toezicht is of - gek genoeg - als een leider heel populair is.

Afbeelding

Anouk heeft diabetes type 1: ‘Als mijn bloedsuikerwaardes te laag zijn, kan ik niet meer staan’

Anouk van de Worp (32) heeft al negen jaar diabetes type 1, een ongeneeslijke auto-immuunziekte, waardoor haar lichaam geen insuline aanmaakt. ‘Je krijgt het zomaar; ik had niets kunnen doen om de ziekte te voorkomen’.