Contemplatie in de nieuwe Prayer Course. ‘Kerkgangers hebben meer behoefte aan het meditatieve gebed’

Nieuws
Op Hemelvaartsdag lanceren 24-7 Prayer NL en Alpha Nederland een vernieuwde Prayer Course. Net als in de vorige editie kan een groep gelovigen in thema-avonden stilstaan bij het Onze Vader-gebed. Nieuw zijn de twee extra avonden: een algemene eerste avond waarin de vraag ‘waarom bidden’ centraal staat en een avond over contemplatie.
Ilona de Lange
donderdag 6 mei 2021 om 19:18 aangepast 20:55
Afbeelding
beeld unsplash / Jack Sharp

Driebergen-Rijsenburg

‘We merken dat kerkgangers meer behoefte hebben aan stilte en het meditatieve gebed’, zegt Arnoud Drop, directeur van Alpha Nederland. ‘De christelijke wereld in de volle breedte is meer geïnteresseerd in de rijkdom van de meer liturgische kerken, waaruit ook het contemplatieve gebed komt.’De andere zes avonden gaan over de thema’s: aanbidding, vragen, voorbede, onbeantwoord gebed, luisteren en geestelijke strijd.

gemeentekringen

De Prayer Course is ontworpen om als kerkleden in gesprek te gaan over gebed en ook het persoonlijke gebedsleven te verdiepen. ‘De Prayer Course is al jaren geliefd. Kerkleden willen blijkbaar graag geholpen worden bij het vormgeven van hun gemeentekringen hierover’..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Henk Binnendijk ziet met pijn dat jongeren naar hippere kerken gaan. 'Waar God je zaaide, moet je bloeien'

‘Hoe lang moet ik nog in mijn kerk blijven? Ik heb het er niet goed naar mijn zin.’ Die vraag kreeg Henk Binnendijk vaak als spreker op conferenties. Zijn antwoord was altijd duidelijk: ‘Zo lang mogelijk.’

Afbeelding

Moderne dominees zeiden dat Jezus niet was opgestaan. De rechtzinnigen namen een onorthodoxe maatregel

Moderne dominees doopten kinderen niet meer in de naam van Jezus. Laat uw kinderen niet door hen dopen, zeiden de rechtzinnigen, en ze begonnen een schaduwkerk.

Afbeelding

De 'oorlog' in de oorlog: het gevecht om het Holenklooster in Kyiv wordt per kerkgebouw uitgevochten

Op 29 maart moet de Oekraïens-Orthodoxe Kerk het Holenklooster in Kyiv verlaten. Maar is de verdrijving van de kerk die tot vorig jaar bij het Moskouse Patriarchaat hoorde, geen schending van godsdienstvrijheid?

Afbeelding

Hoe bereiden kerken in Harlingen zich voor op The Passion? 'Het kruis verbindt alle denominaties'

De voorbereidingen voor The Passion, uitgezonden vanuit Harlingen, zijn in volle gang. De lokale kerken staan in de startblokken om de bezoeker hún boodschap van Pasen mee te geven. ‘Dit is de eenheid waar Jezus over sprak.’

Afbeelding

Hoe viert Egypte de ramadan terwijl basisbehoeften onbetaalbare luxeartikelen zijn geworden?

Hordes mensen schuifelen langs grote kramen waar de 'ramadanlantaarn' fanous wordt verkocht, de populairste versiering voor de vastenmaand. Ondanks de noodlijdende economie blijven de Egyptenaren voor deze maand de portemonnee trekken.

Afbeelding

Wekelijkse kerkdienst een van de best bekeken programma's van Omrop Fryslân

Sinds corona uitbrak, filmt Omrop Fryslân iedere zondag in een lokale kerk. Tienduizenden online kerkgangers trekt die dienst. ‘We zenden uit vanuit één kerk, maar we vragen alle kerken in de plaats: doe je mee?'