‘Liefde maakt je een dromer, denker en doener tegelijkertijd. En dan kun je zo veel bereiken’

Interview
Liefde en naastenliefde zit in kleine dingen. Dat is de boodschap die de Colombiaanse Mauricio Meneses (36) wil uitdragen. De Rooms-Katholieke Kerk zond hem zeven jaar geleden uit naar Nederland. Nu vertelt hij het evangelie aan iedereen die maar wil luisteren. ‘Ik ben hiervoor geroepen; dit is geloof, dit is passie.’
Astrid van den Hoek
vrijdag 16 april 2021 om 11:30
Mauricio Meneses
Mauricio Meneses beeld Dick Vos

hoop

‘Het bevalt mij goed in Nederland, maar ik mis het dat ik in deze coronatijd niet naar mijn familie in Colombia kan. Daar wordt ook al gevaccineerd, maar ondanks dat is de situatie in de steden echt niet goed. Veel vrienden van mijn moeder zijn overleden aan corona. Een groot verdriet voor haar. Natuurlijk maak ik me zorgen om mijn moeder. Maar als christenen beschouwen we hoop als geloven dat alles wel goed gaat komen en in Gods handen ligt. Dat geeft mij persoonlijk innerlijke rust. Ik zoek dat ook op in gebed. Ik denk dat ik in mijn leven ben gegroeid in de persoonlijke betekenis van hoop. Hoop zit actief in de harten van mensen, maar je moet er wel je best voor doen om die hoop te voelen en daarnaar te handelen. Door corona is de..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.