Oproep tot kerkelijke eenheid in coronatijd. ‘Houd hart en oog voor ander geopend’

Nieuws
Christelijke gereformeerde en hervormd-gereformeerde kerkenraden mogen de ‘roeping tot eenheid van Christus’ kerk’ in deze coronatijd niet ‘even parkeren’.
Hilbert Meijer
donderdag 15 april 2021 om 13:53 aangepast 20:32
De oproep tot eenheid, zoals die is gepubliceerd in De Waarheidsvriend.
De oproep tot eenheid, zoals die is gepubliceerd in De Waarheidsvriend. beeld nd

Amersfoort

Dat schrijven deputaten eenheid van de Christelijke Gereformeerde Kerken en het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond binnen de Protestantse Kerk in een gezamenlijke brief.

De brief is donderdag gepubliceerd in De Waarheidsvriend, het blad van de Gereformeerde Bond en staat vrijdag in het christelijk-gereformeerde blad De Wekker.

De schrijvers doen een ‘appèl op de plaatselijke kerken/gemeenten om hart en oog voor de ander geopend te houden, juist in deze voor de gemeenten intensieve maanden’. Volgens de brief gaat in deze coronatijd ‘veel aandacht van de kerkenraden uit naar de zorg voor de leden van de gemeente, ouder of jonger’ en steken kerkenraden veel energie in de afstemming van het gemee..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Voor het eerst noemt minder dan de helft van de mensen zich christen in Engeland en Wales

Het aantal mensen in Engeland en Wales dat zich christen noemt, duikt onder de 50 procent. En toch blijft de kerk een bron van hoop en goed nieuws, zegt aartsbisschop Stephen Cottrell.

Afbeelding

Vrije Universiteit vervangt votum door ‘inclusieve’ formulering na kritiek

‘Onze hulp is in de naam van de Heer, de Maker van hemel en aarde.’ Die belijdenis klonk altijd voorafgaand aan promoties en oraties aan de van oorsprong christelijke universiteit. Vanaf 1 januari verandert dat.

Afbeelding

doet aan (zee-)zeilen

Jan Wesseling (64), predikant van de GKv in Veenendaal, heeft als hobby (zee-)zeilen en surfen. ‘Dat onstuimige van wind en water past wel bij mijn karakter.’

Afbeelding

We zijn continu afgeleid en staren gemiddeld 4 uur per dag naar onze telefoon. Dat kan anders

Joram Kaat startte Life Rules, waarbij hij mensen helpt in hun zoektocht naar een leven mét mobiele telefoon maar zonder de bijbehorende afleiding. ‘Denk na over wat je belangrijk vindt in het leven.’

Afbeelding

E.P. Sanders (1937-2022), de wetenschapper die Paulus opnieuw ontdekte

Weinig bijbelwetenschappers hebben zo veel invloed gehad als de maandag overleden Amerikaan Ed Parish (E.P.) Sanders. Zijn nieuwe kijk op Paulus en het Jodendom zette een grote verandering in gang.

Afbeelding

Een traditie staat onder druk: hoeveel mag zo’n fameus Engels jongenskoor kosten?

Britse kathedraalkoren zijn ‘de Premier League van de muziek in de kerk’. Maar hun voorbestaan is op lange termijn helemaal niet zo zeker. Twee kathedralen hebben hun koor al opgeheven. Wie volgt?