Oproep tot kerkelijke eenheid in coronatijd. ‘Houd hart en oog voor ander geopend’

Nieuws
Christelijke gereformeerde en hervormd-gereformeerde kerkenraden mogen de ‘roeping tot eenheid van Christus’ kerk’ in deze coronatijd niet ‘even parkeren’.
Hilbert Meijer
donderdag 15 april 2021 om 13:53 aangepast 20:32
De oproep tot eenheid, zoals die is gepubliceerd in De Waarheidsvriend.
De oproep tot eenheid, zoals die is gepubliceerd in De Waarheidsvriend. beeld nd

Amersfoort

Dat schrijven deputaten eenheid van de Christelijke Gereformeerde Kerken en het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond binnen de Protestantse Kerk in een gezamenlijke brief.

De brief is donderdag gepubliceerd in De Waarheidsvriend, het blad van de Gereformeerde Bond en staat vrijdag in het christelijk-gereformeerde blad De Wekker.

De schrijvers doen een ‘appèl op de plaatselijke kerken/gemeenten om hart en oog voor de ander geopend te houden, juist in deze voor de gemeenten intensieve maanden’. Volgens de brief gaat in deze coronatijd ‘veel aandacht van de kerkenraden uit naar de zorg voor de leden van de gemeente, ouder of jonger’ en steken kerkenraden veel energie in de afstemming van het gemee..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

De 'oorlog' in de oorlog: het gevecht om het Holenklooster in Kyiv wordt per kerkgebouw uitgevochten

Op 29 maart moet de Oekraïens-Orthodoxe Kerk het Holenklooster in Kyiv verlaten. Maar is de verdrijving van de kerk die tot vorig jaar bij het Moskouse Patriarchaat hoorde, geen schending van godsdienstvrijheid?

Afbeelding

Hoe bereiden kerken in Harlingen zich voor op The Passion? 'Het kruis verbindt alle denominaties'

De voorbereidingen voor The Passion, uitgezonden vanuit Harlingen, zijn in volle gang. De lokale kerken staan in de startblokken om de bezoeker hún boodschap van Pasen mee te geven. ‘Dit is de eenheid waar Jezus over sprak.’

Afbeelding

Hoe viert Egypte de ramadan terwijl basisbehoeften onbetaalbare luxeartikelen zijn geworden?

Hordes mensen schuifelen langs grote kramen waar de 'ramadanlantaarn' fanous wordt verkocht, de populairste versiering voor de vastenmaand. Ondanks de noodlijdende economie blijven de Egyptenaren voor deze maand de portemonnee trekken.

Afbeelding

Wekelijkse kerkdienst een van de best bekeken programma's van Omrop Fryslân

Sinds corona uitbrak, filmt Omrop Fryslân iedere zondag in een lokale kerk. Tienduizenden online kerkgangers trekt die dienst. ‘We zenden uit vanuit één kerk, maar we vragen alle kerken in de plaats: doe je mee?'

Afbeelding

Dit betekent de ichthus-vis in het logo van het nieuwe gereformeerde kerkverband

Het visje stond ooit achterop talloze auto’s, gaf zijn naam aan christelijke studentenverenigingen en scholen, en wordt nu het uithangbord van de nieuwe Nederlandse Gereformeerde Kerken. Wat is die ichthusvis voor teken?

Afbeelding

Greta Thunberg krijgt eredoctoraat theologie: 'We zijn het eens met de doelstellingen waar zij voor staat'

De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg krijgt een eredoctoraat van de theologiefaculteit van de Universiteit van Helsinki. Die prijst Thunberg om haar ‘compromisloze werk voor de toekomst van onze planeet.’