Religieuze leiders: stem op partijen die ‘keuzes durven maken’ als het gaat om het klimaat

Nieuws
Een groep vooraanstaande Nederlandse christenen, joden en moslims doet een dringende oproep aan de kiezer bij de Kamerverkiezingen te stemmen op partijen die ‘gewetensvolle en ook pijnlijke keuzes durven maken’ als het gaat om het klimaat.
Hilbert Meijer
woensdag 10 maart 2021 om 17:42 aangepast 10:48
Jan Wolsheimer
Jan Wolsheimer beeld missienederland

Amersfoort

De oproep klinkt aan de vooravond van het Klimaatweekend, een initiatief van Milieudefensie en de Werkgroep Klimaat & Geloof, een nieuw samenwerkingsverband van katholieke, protestantse, joodse en islamitische organisaties. Het weekend begint met een oproep tijdens het vrijdaggebed in moskeeën en sluit zondag af met een online gebedsmoment voor het klimaat.

Het schrijven van religieuze leiders is opgesteld door de Werkgroep Klimaat & Geloof en telt twaalf ondertekenaars, onder wie bisschop Gerard de Korte, rabbijn Awraham Soetendorp en scriba René de Reuver van de Protestantse Kerk in Nederland. Daarnaast hebben vertegenwoordigers van onder andere de Raad van Marokkaanse Moskeeën, de Raad van Kerken en MissieNederland ge..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Schrijf jij de beste groene preek? 'Als ik hoor wat ik ook al in de krant lees, haak ik teleurgesteld af'

Veel kerkgangers vinden iets van preken. Met de ‘groene preekwedstrijd’ van het ND en GroeneKerken kunnen ze nu zelf aan de slag. Jurylid Kees van Ekris geeft tips. ‘Je komt zomaar ergens anders uit dan je had gedacht.’

Afbeelding

EO BEAM test de metaverse. 'Jongeren kennen soms geen christelijke leeftijdsgenoten in hun omgeving'

Vanuit je luie stoel thuis een feestje bijwonen. Dat klinkt misschien tegenstrijdig. Toch kon dat donderdagmiddag bij BEAM, het jongerenplatform van de EO. 'Je kunt nog even helemaal losgaan in de metaverse.'

Afbeelding

Een wonder in de duinen: hoe een verpleeghuis in Katwijk tóch een nieuwe kapel kreeg

Er was eigenlijk geen geld voor. Maar de geestelijk verzorgers van verpleeghuis Overduin in Katwijk lieten het daar niet bij zitten. Zaterdag vieren ze de opening van hun nieuwe kapel. ‘Het voelt warm, het is hier goed.’

Afbeelding

Na een 'genezingsproces' gaat celebrity pastor Carl Lentz weer in een megakerk aan de slag

Ruim twee jaar was het stil rondom de 'dominee van de sterren'. Nu gaat Carl Lentz weer in een megakerk aan de slag. En binnenkort vertelt hij in een documentaire ook over zijn ontslag bij Hillsong Church.

Afbeelding

HHK-predikant mogelijk geschorst in afwachting van strafzaak over mishandeling eigen kinderen

Een predikant van de Hersteld Hervormde Kerk staat terecht voor kindermishandeling. De kerk onderzoekt of er maatregelen tegen de man genomen moeten worden. Hij staat de komende weken nog wel ingeroosterd om te preken.

Afbeelding

Rechtbank doet uitspraak in zaak van vrouwen tegen kloosters

De rechtbank in Haarlem doet woensdag uitspraak in een zaak die vrouwen aanspanden tegen de organisatie achter de kloosters van de Zusters van de Goede Herder, waar ze naar eigen zeggen onder barre omstandigheden dwangarbeid moesten verrichten.