Zomerconferentie New Wine 2021 grotendeels online

Nieuws
De zomerconferentie van New Wine vindt dit jaar vanwege de coronamaatregelen vooral online plaats. Wel hoopt de organisatie 1250 ‘daggasten’ te kunnen verwelkomen op het landgoed Velder in Liempde. Ook wil New Wine tieners tijdens de conferentie een fysiek jongerenprogramma bieden.
Aliene Boele
maandag 1 maart 2021 om 16:59 aangepast 17:29
New Wine Zomerconferentie 2019
New Wine Zomerconferentie 2019 beeld New Wine

Houten

De conferentie vindt plaats van 22 tot en met 25 juli. Welke beperkende coronamaatregelen er dan gelden, is nog onbekend. Toch heeft de organisatie nu al een besluit genomen over de conferentie. Edward de Kam, directeur van New Wine, wil mogelijke bezoekers zo vroeg mogelijk duidelijkheid geven. De Kam: ‘We merken dat gemeenten terughoudend zijn in het verlenen van vergunningen en het beleid van de overheid wisselt om de zoveel weken. Vandaar dat we zelf de knoop doorhakken en kiezen voor een digitale conferentie die we streamen vanaf het landgoed Velder in Liempde.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Anouk heeft diabetes type 1: ‘Als mijn bloedsuikerwaardes te laag zijn, kan ik niet meer staan’

Anouk van de Worp (32) heeft al negen jaar diabetes type 1, een ongeneeslijke auto-immuunziekte, waardoor haar lichaam geen insuline aanmaakt. ‘Je krijgt het zomaar; ik had niets kunnen doen om de ziekte te voorkomen’.

Afbeelding

Drie mensen over hun doopritueel: ‘Ik vond het een groot wonder’

Kinderdoop, geloofsdoop of doopvernieuwing. Nederlandse christenen gaan op verschillende manieren om met de doop. Janno, Ben en Hester vertellen over hun doopritueel. ‘Ik had me ook kunnen laten dopen in een andere gemeente.’

Afbeelding

Hoge kardinalen vrezen Duitse ‘twijfel en verwarring’. Maar de oosterburen bepalen de Vaticaanse agenda

Twee curiekardinalen publiceren stevige kritiek op de hervormingsgretige Duitse bisschoppen. Het is een teken van angst in Rome dat wat ten noorden van de Alpen wordt aangestoken, zich als een veenbrand zal verspreiden.

Afbeelding

Drukte op studiedag over homoseksualiteit. ‘Zaten we hier ook als het onderwerp armoede was?’

Driehonderdzestig mensen hebben zich in de Utrechtse Jacobikerk verzameld om het boek van hoogleraar Ad de Bruijne over homoseksualiteit te bespreken. ‘Gereformeerden mogen wel eens wat meer queer zijn’.

Afbeelding

The Passion 2023 wordt uitgezonden vanuit Harlingen, met publiek

De dertiende editie van het KRO-NCRV-programma The Passion vindt plaats op 6 april, Witte Donderdag, in de Friese havenstad Harlingen. Volgens directievoorzitter Peter Kuipers van KRO-NCRV ‘is het belangrijk dat we het eeuwenoude paasverhaal blijven vertellen’.

Afbeelding

Wat als de energierekening van de kerk explodeert? Er is een oplossing, maar die doet wel pijn

Wat doe je als kerk als de energierekening explosief stijgt? In de regio Drechtsteden en Barneveld hebben ze een oplossing bedacht, al doet die een beetje pijn na de coronacrisis.