Pinksterkerken nemen afstand van antivax-evangelist Jaap Dieleman

Nieuws
De Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten (VPE) verwerpt de suggestie dat het vaccin tegen het coronavirus direct verbonden is met ‘antichristelijke controle’ en ‘directe vervulling van bijbelse profetie’.
Gerald Bruins
vrijdag 26 februari 2021 om 13:44 aangepast 19:17
Het magazine Eyeopener
Het magazine Eyeopener beeld nd

Driebergen

Daarmee neemt de koepelorganisatie, waarbij 140 pinkster- en evangeliegemeenten zijn aangesloten, afstand van Jaap Dieleman uit Zeewolde. Deze pinksterevangelist is bezig met een landelijke verspreiding van het blad Eyeopener, waarin hij een koppeling maakt tussen de coronacrisis en de eindtijd, de fase voor de terugkomst van Jezus Christus waarin verschrikkelijke dingen gebeuren.

Volgens Dieleman is er sprake van een plandemie: een wereldwijd plan van heersers om met beperkende maatregelen en het vaccin te proberen controle te krijgen over mensen. Daarbij legt hij een link met ‘het beest’ uit Openbaring 13, het laatste bijbelboek, dat staat voor een politieke macht die mensen probeert in..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Na twee niertransplantaties en dialyse blijft Arthur optimistisch: 'God heeft mij veel gegeven'

'Ik leef met meer dalen dan een gemiddeld mens, maar de pieken zijn ook hoger.' Arthur Burggraaf (22) heeft al zijn hele leven ernstig nierfalen. Hij dialyseerde een jaar en heeft twee niertransplantaties gehad.

Afbeelding

'Heb het leven lief': de Zwolse Oosterkerk viert dat met een Toon Hermans-dienst

'Mijn vader was ook predikant. Mijn moeder en hij konden smakelijk lachen om Toon Hermans en ook meevoelen met zijn serieuze teksten. Maar een kerkdienst met zijn werk erin, nee, dat zou niet denkbaar zijn geweest.'

Afbeelding

Tienden geven: Joris en Annemarie doen het. Hoe Bijbels is dat en is het nog van deze tijd?

Tien procent van je salaris weggeven. Joris is niet christelijk, maar doet dat toch. Annemarie is wél christen, maar kiest ervoor vooral haar tijd te ‘doneren’. Hoe letterlijk is de Bijbelse opdracht om tienden te geven?

Afbeelding

Van bed en breakfast tot boulderhal: steeds meer kerkgebouwen krijgen een andere functie

Steeds meer kerkgebouwen verliezen hun religieuze doel en krijgen een andere bestemming: 1849 kerken hebben inmiddels een andere bestemming, of krijgen deze binnenkort. ‘Een bordeel in de kerk kunnen we niet goedkeuren.’

Afbeelding

'Homokwestie' lijkt niet uit te draaien op schisma bij methodisten in Verenigde Staten

Het is nog maar de vraag of uiteenlopende standpunten over homoseksuele relaties leiden tot een schisma binnen de United Methodist Church in de Verenigde Staten.

Afbeelding

Religieuze wanen komen vaker voor op de Biblebelt. 'Bevindelijk-gereformeerden behandelen is lastiger'

Denken dat je engelenvleugels hebt en kunt vliegen. Of doodsbang zijn dat de duivel je meeneemt. Bevindelijk gereformeerden hebben meer last van religieuze wanen. Maar professionele hulp zullen ze niet gauw inroepen.