Kerken Ridderkerk gaan samen bidden: ‘Het coronavirus heeft ons iets te zeggen’

Achtergrond
De kerkenraad van de Ridderkerkse hervormde gemeente Singelkerk organiseert samen met de andere protestantse kerken uit die plaats twee gebedsbijeenkomsten om de zorgen van de coronapandemie bij God te brengen.
Aliene Boele
maandag 22 februari 2021 om 17:52
Gerard Rijsdijk
Gerard Rijsdijk beeld nd

Ridderkerk

‘De een ervaart de nood van de COVID-19 pandemie meer dan de ander’, zegt Gerard Rijsdijk, lid van de kerkenraad van de Singelkerk. ‘Toch raakt de coronacrisis ons allemaal.’ Vandaar dat de kerkenraad het initiatief nam tot een gebedsbijeenkomst. Ridderkerkse predikanten van verschillende protestantse gemeenten bidden woensdag 3 maart om ontferming en genade. Dat doen ze tegelijkertijd vanuit de Singelkerk in Ridderkerk-centrum en de Eben-Haëzerkerk in Ridderkerk-Slikkerveer.

Hoe zien de gebedsbijeenkomsten eruit?

‘Op het programma staan gebed, een aantal korte overdenkingen naar aanleiding van een Bijbelgedeelte en zang. In de Singelkerk gaan vijf hervormde en vrijgemaakte predikanten voo..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

In mormoons Utah wordt de Bijbel onder druk van christelijke groepen een koekje van eigen deeg

Als protest tegen steeds meer verboden boeken op scholen is er een pleidooi om de Bijbel in de ban te doen, vanwege pornografie en geweld. In de Amerikaanse staat Utah ligt ook het Book Of Mormon onder vuur.

Afbeelding

Tim Hofman bemoeit zich met christenen, al gelooft hij zelf niet: 'Jezus lijkt me een progressieve man'

Lange tijd had presentator Tim Hofman een afkeer van gelovigen. Inmiddels is hij anders naar hen gaan kijken, ook al verzet alles in hem zich tegen geloven in God. ‘Ik lag in bed en toen dacht ik: ben ik nou aan het bidden?’

Afbeelding

Waarom Heart Cry-evangelist Arjan Baan kritisch is op de psychologie: 'Het brengt je niet bij God'

De werkwijze van stichting Heart Cry zorgde bij betrokkenen voor langslepende mentale klachten. Arjan Baan is oprichter en directeur van Heart Cry. ‘Er zijn ook veel mensen die onze leer wél als heilzaam ervaren.’

Afbeelding

Happietaria breidt uit: eten voor het goede doel in de kerk. 'Zo trek je mensen uit de wijk naar je kerk'

Na dertig jaar pop-up restaurants voor het goede doel in studentensteden, breidt Happietaria uit naar kerken. ‘Zo trek je mensen uit de wijk naar je kerk.’

Afbeelding

Vijftienduizend jongeren in uitverkocht Ahoy voor de EO-jongerendag. 'Stop met zoeken, Hij is er al'

‘Sinds mijn jeugd heb ik gehoord van de EO-jongerendag en ik ben er nooit geweest’, zegt rapper Typhoon. Even later springt een vijftienduizend koppig tienerpubliek het dak eraf bij zijn act op de 47e EO-Jongerendag.

Afbeelding

Bijbellezen in plaats van naar de psycholoog? De visie van Heart Cry is schadelijk volgens deskundigen

Het is schadelijk dat christelijke stichting Heart Cry mensen afraadt een psycholoog te bezoeken, oordelen deskundigen. 'Ik vind het ontraden van hulp een wanpraktijk.'