Duitse dominees bezorgen zegen per bakfiets

Nieuws
Hoe bereik je mensen buiten de kerk? Duitse dominees uit Wismar, een stad in de noordelijke Duitse deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren, hebben een originele vorm gevonden. Met een rijk gevulde bakfiets gaan ze de straat op onder het motto ‘Segen to Go’. Voorbijgangers kunnen bij de fiets terecht voor een kopje koffie, een goed gesprek en een zegen.
Aliene Boele
maandag 8 februari 2021 om 15:00
Predikanten in het Duitse Wismar brengen zegen rond met een bakfiets.
Predikanten in het Duitse Wismar brengen zegen rond met een bakfiets. beeld elkm

Wismar

‘In mei 2019 kwamen we bij elkaar om een nieuwe manier te bedenken om buitenkerkelijke mensen de zegen te kunnen geven’, vertelt dominee Anne Hala uit Proseken. Daar ontstond het idee voor een bakfiets die makkelijk kan worden omgebouwd tot stand. De kar bevat kleurrijke zegenlinten, olie om te zalven, kaarsen, kleurpotloden en kaarten. ‘Alles is aan boord en kan worden gebruikt’, vertelt de betrokken gemeentewerker Renate Maercker.

Met de bakfiets willen de organisatoren van ‘Segen to Go’ kerkgemeenschappen een kant-en-klaar pakket bieden om nieuwe contacten te leggen. De bakfiets kan geleend worden door kerken in het kerkdistrict van de Evangelisch-Lutherse Kerk in Mecklenburg.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Briefjes krijgen uit de hemel, veel gelovigen verlangen ernaar. Gaat AI daarvoor zorgen?

Je kunt nu appen met Jezus, belooft een Utrecht bedrijf. Een chatbot ‘ontworpen met de eigenschappen van Jezus’ kan direct antwoord geven op geloofsvragen. Gaan gelovigen straks echt AI als stem van God beschouwen?

Afbeelding

Podcast | Elisa liet koning Joas met zijn pijlen op de grond slaan. Waarom eigenlijk?

Aan het eind van zijn leven zocht de profeet Elisa koning Joas op. Hij liet hem een pijl uit het raam schieten, met zijn pijlen op de grond slaan en werd toen plotseling boos op hem. Wat kunnen christenen hier van leren?

Afbeelding

Hoe stop ik met roddelen? 'Iemand die roddelt zegt meer over zichzelf dan over de ander'

Roddelen drijft mensen uit elkaar. Wilkin van de Kamp is oprichter van de christelijke organisatie Vrij Zijn. Hij schreef het boek ‘Roddelen doe ik niet’. Vandaag: zeven manieren om een roddelvrije zone te creëren.

Afbeelding

Otto is pionier, predikant en dirigent van een koor: 'Een koor zingt op complimenten'

Otto Grevink (46), pionier en ambulant predikant, dirigeert het koor Laudate Dominum. ‘Ik vind het machtig mooi om met een groep bezig te zijn.’

Afbeelding

Kan Opwekking nóg meer bezoekers kwijt? De organisatoren gaan het zeker onderzoeken

De organisatie van de pinksterconferentie van stichting Opwekking gaat onderzoeken of het mogelijk is verder op te schalen. Afgelopen zondag moest de organisatie nee verkopen, omdat het terrein ‘vol’ was.

Afbeelding

Hoe het prinselijk huwelijk tussen Maurits en Marilène een oecumenische rel werd

Zondag zijn prins Maurits en prinses Marilène 25 jaar getrouwd. De kerkelijke inzegening van dit huwelijk van een hervormde prins en een katholieke ministersdochter werd een oecumenische rel. Een reconstructie.