Bitcoin-blokje 666.666 blijkt ineens een bijbeltekst te bevatten

Nieuws
In de computercode van de virtuele munt Bitcoin is een bijbeltekst opgedoken. Bitcoin is een munteenheid die alleen digitaal bestaat. Alle transacties worden digitaal verwerkt in een zogenoemde blockchain, een lange reeks van blokjes informatie die niet meer gewijzigd kunnen worden.
Dick Schinkelshoek
woensdag 20 januari 2021 om 19:02
Een deel van de code van Bitcoin-block 666.666.
Een deel van de code van Bitcoin-block 666.666. beeld twitter

Amersfoort

Dinsdag was de munt, die al jaren een stormachtige groei kent, toe aan blokje 666.666. Een gebruiker blijkt daar nu in computertaal een bijbeltekst te hebben achtergelaten: ‘Laat u niet overwinnen door het kwade, maar overwin het kwade door het goede’ (Romeinen 12, vers 21). Het ‘block’ met twee maal het beruchte ‘getal van het Beest’ is gebruikt om in totaal 2728 transacties vast te leggen ter waarde van een halve Bitcoin. 1 Bitcoin is op dit moment een kleine 30.000 euro waard. De Bitcoin is berucht door de scherpe koersstijgingen en -dalingen, en het vele geld dat daarmee door sommigen wordt verdiend.

In juni vorig jaar werd op dezelfde manier de aankondiging van de geboorte van een kind in de code verstopt, en in 2014 een bruil..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Schrijf jij de beste groene preek? 'Als ik hoor wat ik ook al in de krant lees, haak ik teleurgesteld af'

Veel kerkgangers vinden iets van preken. Met de ‘groene preekwedstrijd’ van het ND en GroeneKerken kunnen ze nu zelf aan de slag. Jurylid Kees van Ekris geeft tips. ‘Je komt zomaar ergens anders uit dan je had gedacht.’

Afbeelding

EO BEAM test de metaverse. 'Jongeren kennen soms geen christelijke leeftijdsgenoten in hun omgeving'

Vanuit je luie stoel thuis een feestje bijwonen. Dat klinkt misschien tegenstrijdig. Toch kon dat donderdagmiddag bij BEAM, het jongerenplatform van de EO. 'Je kunt nog even helemaal losgaan in de metaverse.'

Afbeelding

Een wonder in de duinen: hoe een verpleeghuis in Katwijk tóch een nieuwe kapel kreeg

Er was eigenlijk geen geld voor. Maar de geestelijk verzorgers van verpleeghuis Overduin in Katwijk lieten het daar niet bij zitten. Zaterdag vieren ze de opening van hun nieuwe kapel. ‘Het voelt warm, het is hier goed.’

Afbeelding

Na een 'genezingsproces' gaat celebrity pastor Carl Lentz weer in een megakerk aan de slag

Ruim twee jaar was het stil rondom de 'dominee van de sterren'. Nu gaat Carl Lentz weer in een megakerk aan de slag. En binnenkort vertelt hij in een documentaire ook over zijn ontslag bij Hillsong Church.

Afbeelding

HHK-predikant mogelijk geschorst in afwachting van strafzaak over mishandeling eigen kinderen

Een predikant van de Hersteld Hervormde Kerk staat terecht voor kindermishandeling. De kerk onderzoekt of er maatregelen tegen de man genomen moeten worden. Hij staat de komende weken nog wel ingeroosterd om te preken.

Afbeelding

Rechtbank doet uitspraak in zaak van vrouwen tegen kloosters

De rechtbank in Haarlem doet woensdag uitspraak in een zaak die vrouwen aanspanden tegen de organisatie achter de kloosters van de Zusters van de Goede Herder, waar ze naar eigen zeggen onder barre omstandigheden dwangarbeid moesten verrichten.