Franklin Graham veroordeelt aanval op Capitool niet

Nieuws
Verreweg de meeste christelijke en andersgelovige voorgangers in de Verenigde Staten spraken hun afschuw uit over de bestorming van het Capitool door aanhangers van Trump. Opvallende dissonant was Franklin Graham; hij weet de onlusten aan ‘antifa’.
Herman Veenhof
donderdag 7 januari 2021 om 12:12
Vier jaar geleden, bij de inauguratie van Trump, was de opkomst bij het Capitool beheerst.
Vier jaar geleden, bij de inauguratie van Trump, was de opkomst bij het Capitool beheerst. beeld anp / Alexander Schippers

Washington

De zoon van Billy Graham, die naast diens werk ook de charitatieve organisatie Samaritan’s Purse beheert, steunt Trump ook nu. Net als de president veroordeelt hij het fysiek geweld niet. ‘Ze hebben het recht om te protesteren. Het is niet aan mij mensen te vertellen naar huis te gaan. De mensen die de ramen in de hoofdstad hebben ingeslagen, zagen er niet uit als de mensen die demonstreerden. Hoogstwaarschijnlijk was het antifa. Zulke mensen moeten naar huis. Maar mensen die daar vreedzaam vlaggen vasthouden en protesteren, hebben het volste recht om dat te doen.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hoe corona de viering van het avondmaal blijvend heeft veranderd

Corona heeft de viering van het avondmaal in veel kerken veranderd. ‘Als je niet uit één beker drinkt, mis je een belangrijk symbool van het avondmaal.’

Afbeelding

Deze drie dingen kun je deze week op het Graceland Festival doen

De spiritualiteit op het Graceland Festival, vanaf donderdag, is breed christelijk, maar met oog voor universele ervaringen die in alle religies te vinden zijn.

Afbeelding

Arjan Nobel weet nog precies hoe hij zich voelde toen hij Augustinus’ Belijdenissen las: overdonderd

Er zijn van die boeken waar je nooit op uitgekeken raakt. Voor historicus Arjan Nobel is dat de Belijdenissen van Augustinus. ‘Er zijn maar een paar boeken waar je echt stil van wordt. Dit is zo’n boek.’

Afbeelding

‘Grootste schade in Oekraïne niet door kapotte kerken, maar door verdwenen gemeenten’

Sinds de oorlog in Oekraïne begon zijn er zo’n vierhonderd baptistengemeenten verdwenen. Dat aantal ligt veel hoger dan het geschat aantal verwoeste kerkgebouwen - zo’n tweehonderd tot eind juli - doet vermoeden.

Afbeelding

Maria ligt op straat

Maria heeft vele gezichten op dit festival voor straatkunstenaars. Van een gerimpelde, gesluierde vrouw tot een hoogblonde Maria met haar handen voor haar blote borsten. Toch zijn ze allemaal herkenbaar als de moeder van Jezus.

Afbeelding

Vrouwen lopen vast in shariawetten en strijden voor hervorming

Een shariarechtbank in Maleisië veroordeelde Emilia Hanafi tot zeven dagen cel omdat ze haar kinderen op een andere dan afgesproken dag naar haar ex-man liet gaan. Ze ging in beroep bij de federale rechtbank, maar die stelde haar in het ongelijk.