Waarom een app gebruiken voor het gemeenteleven? En wat is de beste app voor de kerk?

Achtergrond
De coronacrisis bracht de ontwikkeling van apps voor kerken in een stroomversnelling. Ze zijn er in soorten en maten, maar hebben hetzelfde doel: communicatie vergemakkelijken en verbondenheid vergroten.
Hilbert Meijer
vrijdag 1 januari 2021 om 19:17 aangepast 21:32
Welke bouwer van kerkapps je ook vraagt, in de kern zien ze allemaal twee doelen van hun product: het delen van informatie binnen kerken vereenvoudigen en de onderlinge band tussen leden versterken.
Welke bouwer van kerkapps je ook vraagt, in de kern zien ze allemaal twee doelen van hun product: het delen van informatie binnen kerken vereenvoudigen en de onderlinge band tussen leden versterken. beeld Getty Images/iStockphoto

Amersfoort

Het is nu of nooit voor de aanbieders van kerkapps. Veel kerken besloten afgelopen jaar versneld een app in te voeren om als gemeenteleden in tijden van corona met elkaar in verbinding te blijven, andere staan op het punt die stap te zetten. ‘Kerken hebben sneller beslissingen genomen op het punt van digitalisering’, merkt Eduard Wustenveld van kerkapp KerkSpot. ‘Het aantal aanvragen nam afgelopen jaar enorm toe.’

twee doelen

Welke bouwer van kerkapps je ook vraagt, in de kern zien ze allemaal twee doelen van hun product: het delen van informatie binnen kerken vereenvoudigen en de onderlinge band tussen leden versterken.

apps alleen voor de collecteNaast complete kerkapps zijn er ook apps die gericht zijn op online doneren. Die worde..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Anouk heeft diabetes type 1: ‘Als mijn bloedsuikerwaardes te laag zijn, kan ik niet meer staan’

Anouk van de Worp (32) heeft al negen jaar diabetes type 1, een ongeneeslijke auto-immuunziekte, waardoor haar lichaam geen insuline aanmaakt. ‘Je krijgt het zomaar; ik had niets kunnen doen om de ziekte te voorkomen’.

Afbeelding

Drie mensen over hun doopritueel: ‘Ik vond het een groot wonder’

Kinderdoop, geloofsdoop of doopvernieuwing. Nederlandse christenen gaan op verschillende manieren om met de doop. Janno, Ben en Hester vertellen over hun doopritueel. ‘Ik had me ook kunnen laten dopen in een andere gemeente.’

Afbeelding

Hoge kardinalen vrezen Duitse ‘twijfel en verwarring’. Maar de oosterburen bepalen de Vaticaanse agenda

Twee curiekardinalen publiceren stevige kritiek op de hervormingsgretige Duitse bisschoppen. Het is een teken van angst in Rome dat wat ten noorden van de Alpen wordt aangestoken, zich als een veenbrand zal verspreiden.

Afbeelding

Drukte op studiedag over homoseksualiteit. ‘Zaten we hier ook als het onderwerp armoede was?’

Driehonderdzestig mensen hebben zich in de Utrechtse Jacobikerk verzameld om het boek van hoogleraar Ad de Bruijne over homoseksualiteit te bespreken. ‘Gereformeerden mogen wel eens wat meer queer zijn’.

Afbeelding

The Passion 2023 wordt uitgezonden vanuit Harlingen, met publiek

De dertiende editie van het KRO-NCRV-programma The Passion vindt plaats op 6 april, Witte Donderdag, in de Friese havenstad Harlingen. Volgens directievoorzitter Peter Kuipers van KRO-NCRV ‘is het belangrijk dat we het eeuwenoude paasverhaal blijven vertellen’.

Afbeelding

Wat als de energierekening van de kerk explodeert? Er is een oplossing, maar die doet wel pijn

Wat doe je als kerk als de energierekening explosief stijgt? In de regio Drechtsteden en Barneveld hebben ze een oplossing bedacht, al doet die een beetje pijn na de coronacrisis.