Luister naar

Nieuwe opzet: The Passion trekt veertig dagen door Nederland, Anita Witzier doet verslag

Nieuws
The Passion, het religieuze paasspektakel op televisie, krijgt een nieuwe opzet. De processie trekt komend jaar niet alleen op Witte Donderdag (1 april) door gaststad Roermond, maar gedurende de veertig dagen die eraan voorafgaan door heel Nederland. Dat heeft KRO-NCRV vrijdag bekendgemaakt.
redactie nd
vrijdag 27 november 2020 om 08:14
Afbeelding
beeld kro-ncrv

Thema is deze editie #Ikbenervoorjou. ‘Tweeduizend jaar geleden was het Jezus die deze oproep deed: om er te zijn voor elkaar. Een belofte die nog altijd van grote betekenis is voor ons allemaal’, zegt directievoorzitter Peter Kuipers van KRO-NCRV. ‘Juist in het afgelopen coronajaar vol onzekerheid hebben deze vijf woorden verder aan kracht gewonnen’, stelt hij. ‘Want in deze coronacrisis laten we echt zien wat we voor elkaar kunnen betekenen. Hoe we naar elkaar omkijken en wat we als mens kunnen doen om voor elkaar het verschil te maken.’

Presentatrice Anita Witzier doet op donderdag 1 april live verslag van de processie. ‘Op verschillende plekken in ons land stel ik de vraag ‘Tegen wie wil jij zeggen: ik ben er voor jou?’ en doe ik verslag van mijn bijzondere ontmoetingen en de indrukwekkende persoonlijke verhalen. De paasvertelling is voor mij een verhaal over vriendschap en vertrouwen, maar het is vooral een hoopgevend verhaal voor ons allemaal.’

In voorgaande jaren was The Passion te zien in onder andere Rotterdam, Leeuwarden, Enschede en Amersfoort. In april van dit jaar werd de paasvertelling vanwege de coronamaatregelen uitgezonden vanuit het Mediapark in Hilversum met Johnny de Mol als verteller en trok het liveprogramma op NPO 1 bijna 3 miljoen kijkers.

The Passion 2021 wordt, met steun van de Protestantse Kerk in Nederland en Kansfonds, uitgezonden op Witte Donderdag 1 april om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.


beeld Anita Witzier

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Rechtbank doet uitspraak in zaak van vrouwen tegen kloosters

De rechtbank in Haarlem doet woensdag uitspraak in een zaak die vrouwen aanspanden tegen de organisatie achter de kloosters van de Zusters van de Goede Herder, waar ze naar eigen zeggen onder barre omstandigheden dwangarbeid moesten verrichten.

Afbeelding

'Overheid moet stoppen met ongevraagd doorgeven persoonsgegevens aan kerken'

Overheden moeten stoppen met het ongevraagd doorgeven van persoonsgegevens aan kerken. Dat adviseert de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) aan het kabinet.

Afbeelding

Tientallen doden door brand in kerk in Caïro

Volgens kerkelijke autoriteiten zijn zeker 41 doden te betreuren. Ook zouden er rond de vijftig gewonden zijn. De meeste slachtoffers waren kinderen. Veel kerkgangers werden onder de voet gelopen toen er paniek ontstond.

Afbeelding

Kim-Lian van der Meij: veel vrijheid voor rol Maria Magdalena

Kim-Lian van der Meij is de eerste vertolkster van deze tot nu toe onderbelichte discipel. 'Ik heb geen voorgangers waar ik naar kon kijken om te zien hoe zij het gedaan hebben.'

Ruud de Wild: 'Ik weet de antwoorden ook niet, maar ik stel me ervoor open.'

Ruud de Wild is verteller van paasverhaal The Passion

Radio-dj Ruud de Wild is de verteller van het paasverhaal van The Passion tijdens de uitzending vanuit Doetinchem. The Passion is op 14 april te zien op NPO 1.

Afbeelding

Onrust in Montenegro om inauguratie hoofd Servisch-orthodoxe kerk

De politie van Montenegro heeft zondag traangas ingezet om een protest uiteen te drijven tegen de inauguratie van een Servisch-orthodoxe kerkgeestelijke als de religieuze leider van het land.