De straat op om over Jezus te vertellen: ‘Dit Pinksterweekend is er een opwekking door heel Nederland’

Interview
Met Pinksteren komen niet alleen tienduizenden mensen samen tijdens de Pinksterconferentie van Opwekking. In Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag gaan pinksterkerken en christelijke organisaties de straat op om mensen over Jezus te vertellen.
Marina de Haan
donderdag 25 mei 2023 om 16:14 aangepast 16:53
Voorganger John Angoh vorig jaar met Koningsdag op de Dam in Amsterdam. 'We gaan God aanbidden en dan zijn we plotseling omringd door mensen, die grotendeels ongelovig zijn.'
Voorganger John Angoh vorig jaar met Koningsdag op de Dam in Amsterdam. 'We gaan God aanbidden en dan zijn we plotseling omringd door mensen, die grotendeels ongelovig zijn.' beeld Dirk Hol

Amsterdam 

Vorig jaar ontstond het idee van voorganger John Angoh van Amsterdam City Church en Wim Hoddenbagh van Presence. Nu hebben zeven kerken zich aangesloten bij de zogenoemde ‘saved crusade’, die van donderdagavond tot zondagavond wordt gehouden. ‘In het Johannesevangelie staat: ‘Wanneer Ik van de aarde omhooggeheven word, zal ik iedereen naar Mij toe halen.’ Dat is onze strategie. We gaan God aanbidden en verheerlijken en dan zijn we plotseling omringd door mensen, die grotendeels ongelovig zijn’, vertelt John Angoh (36).

Waarom de straat op?

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hoop op genezing bij dienst op Opwekking. 'Elke keer een teleurstelling als er niks gebeurt'

‘Zondagavond is altijd de genezingsdienst. Ik heb meer dan eens voor me laten bidden, elke keer met vrij weinig verwachting, maar toch hoop’, twittert Marije Roeleveld daags voor Opwekking. Geneest ze dit jaar wel?

Afbeelding

Zwaaien met een kruis en zoeken naar verbinding. Propvol Opwekking brengt christenen bij elkaar

Terwijl de ontkerkelijking in Nederland doorzet, trekt Opwekking een recordaantal toehoorders. Waar in het kerkelijke klimaat stellingnames soms scherp zijn, vallen kerkmuren hier even weg, zeggen bezoekers.

Afbeelding

Thomas' relaties sneuvelden door zijn ijssalon, nu heeft hij een worshipcafé en thuis een Jezus-stoel

Thomas Lijten begon al in groep 7 met ondernemen. Op zijn zeventiende beheerste zijn werk zijn leven. Vorig jaar liet hij zich dopen. ‘Nu is mijn werk een middel om Gods koninkrijk te verspreiden.’

Afbeelding

Waar zijn de vrouwen op evangelische podia? 'Het is God die ons een positie geeft'

Een mannelijke kerkleider is de norm in evangelisch Nederland. Het is tijd dat er meer evenwicht komt tussen man en vrouw in leiderschap, vinden diverse vrouwelijke voorgangers en sprekers uit de evangelische beweging.

Afbeelding

Opwekking 2023: Lees hier het hele liveblog terug • 'Opwekking is de kerk waarover Jezus sprak'

Het is het grootste christelijke evenement van Nederland: de pinksterconferentie van stichting Opwekking. In dit liveblog doen wij verslag van de hoogtepunten, de sprekers, de muziek, de opvallende gebeurtenissen en meer.

Afbeelding

Opwekking werkt aan homostandpunt. 'We willen niemand pijn doen.' Maar ook: 'Je krijgt er altijd gedoe mee'

Opwekking werkt aan een standpunt over christenen met homorelaties. Een rol op het podium van de Pinksterconferentie zit er voor hen vooralsnog niet in. 'Die vraag is nooit gekomen, maar ik denk dat het niet zou gebeuren.'