Opwekking werkt aan homostandpunt. ‘We willen niemand pijn doen.’ Maar ook: ‘Je krijgt er altijd gedoe mee’

Nieuws
Stichting Opwekking werkt aan een standpunt over christenen met homorelaties. Een rol op het podium van de Pinksterconferentie zit er voor hen vooralsnog niet in. ‘Die vraag is nooit gekomen, maar ik denk dat het niet zou gebeuren.’
Aldwin Geluk
vrijdag 26 mei 2023 om 02:01 aangepast 07:29
 ‘De Opwekking-conferentie is voor iedereen; wij checken niet bij de ingang wat de geaardheid is.’
‘De Opwekking-conferentie is voor iedereen; wij checken niet bij de ingang wat de geaardheid is.’ beeld Carel Schutte
Niet te missen

‘We zijn daarmee bezig. Maar in dat uitspreken… Daar zitten zoveel nuances in, want je wilt geen mensen pijn doen. Maar je krijgt er altijd gedoe mee.’

Bestuurslid Henk Dik van Stichting Opwekking - organisator van het grootste christelijke evenement van Nederland: de jaarlijkse Pinksterconferentie - zoekt naar woorden. De vraag was hoe de organisatie aankijkt tegen het geven van een podium aan christelijke homo’s met een relatie.

Opwekking heeft vaak gezegd ‘geen kerk’ te willen zijn en doet daarom liever geen uitspraken over controversiële zaken. Maar de organisatie werkt nu wel aan een standpunt over homoseksualiteit, zegt Dik, die deze week te gast is in de podcast Dick en Daniël Geloven het Wel

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hoop op genezing bij dienst op Opwekking. 'Elke keer een teleurstelling als er niks gebeurt'

‘Zondagavond is altijd de genezingsdienst. Ik heb meer dan eens voor me laten bidden, elke keer met vrij weinig verwachting, maar toch hoop’, twittert Marije Roeleveld daags voor Opwekking. Geneest ze dit jaar wel?

Afbeelding

Zwaaien met een kruis en zoeken naar verbinding. Propvol Opwekking brengt christenen bij elkaar

Terwijl de ontkerkelijking in Nederland doorzet, trekt Opwekking een recordaantal toehoorders. Waar in het kerkelijke klimaat stellingnames soms scherp zijn, vallen kerkmuren hier even weg, zeggen bezoekers.

Afbeelding

Opwekking werkt aan homostandpunt. 'We willen niemand pijn doen.' Maar ook: 'Je krijgt er altijd gedoe mee'

Opwekking werkt aan een standpunt over christenen met homorelaties. Een rol op het podium van de Pinksterconferentie zit er voor hen vooralsnog niet in. 'Die vraag is nooit gekomen, maar ik denk dat het niet zou gebeuren.'

Afbeelding

Nadine de Vos spreekt op Opwekking: 'Op de dag dat mijn oma overleed, kwam ik tot geloof'

Nadine de Vos spreekt dit jaar - als enige vrouw - op het hoofdpodium van pinksterconferentie Opwekking. Een gesprek over ‘de zegen van zes uur’, over woorden van God en over verschillen.

Afbeelding

'Waarom vind je Mozaiek spannend?' Arjen ten Brinke en Bart de Bruin over strijd tussen kerken

Er wordt vaak óver kerken en voorgangers gesproken in plaats van mét elkaar. In dit interview gaan de evangelische voorganger Arjen ten Brinke en de hervormde predikant Bart de Bruin een eerlijk gesprek aan.

Afbeelding

Volgens Het Zoeklicht is de eindtijd aangebroken. 'De duivel wil ons denken manipuleren'

'Normaal zit ik in een gereformeerdebondskerk. Bij ons gaat het niet vaak over de eindtijd in de preek.' Op de Zoeklichtdag duiden sprekers de 'tekenen van de tijd', om zo klaar te zijn voor de wederkomst van Jezus.