Thomas’ relaties sneuvelden door zijn ijssalon, nu heeft hij een worshipcafé en thuis een Jezus-stoel

Interview
Thomas Lijten begon al in groep 7 van de basisschool met ondernemen. Vanaf zijn zeventiende had hij nergens tijd meer voor; relaties gingen kapot doordat hij altijd druk was met zijn ijssalon. Vorig jaar liet hij zich dopen. ‘Nu is mijn werk een middel om Gods koninkrijk te verspreiden.’
Bas Meeuse
zaterdag 27 mei 2023 om 02:34 aangepast 12:58
Thomas Lijten in het worshipcafé achter zijn ijssalon: ‘Ik wil dat iedereen Jezus mag ontmoeten en Gods liefde leert kennen.’
Thomas Lijten in het worshipcafé achter zijn ijssalon: ‘Ik wil dat iedereen Jezus mag ontmoeten en Gods liefde leert kennen.’ beeld Peter Boer
Student Student: interviews

‘Ik werkte tachtig uur en zeven dagen per week. Mijn bedrijf was mijn leven. Ik was Thomas van de ijssalon, de jonge ondernemer.’ Thomas Lijten zit in een roze verlichte ruimte achter zijn bedrijf, met een bar, tafeltjes en een klein podium. Die avond is daar een worshipavond, waar zo’n vijftig mensen uit de wijde omtrek op afkomen. 

Dat hij een worshipcafé heeft - het is een onverwachte wending in zijn leven. ‘Van huis uit viel de naam Jezus nooit’, vertelt Lijten. ‘Totdat ik naar de middelbare school ging, had ik nauwelijks iets over Jezus gehoord. Mijn ouders waren wel bezig met spiritualiteit en ik geloofde op zich wel in iets bovennatuurlijks, maar wat dat precies was, wist ik niet. Later was mijn bedrijf mijn afgod. Alles was daarop..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hoop op genezing bij dienst op Opwekking. 'Elke keer een teleurstelling als er niks gebeurt'

‘Zondagavond is altijd de genezingsdienst. Ik heb meer dan eens voor me laten bidden, elke keer met vrij weinig verwachting, maar toch hoop’, twittert Marije Roeleveld daags voor Opwekking. Geneest ze dit jaar wel?

Afbeelding

Thomas' relaties sneuvelden door zijn ijssalon, nu heeft hij een worshipcafé en thuis een Jezus-stoel

Thomas Lijten begon al in groep 7 met ondernemen. Op zijn zeventiende beheerste zijn werk zijn leven. Vorig jaar liet hij zich dopen. ‘Nu is mijn werk een middel om Gods koninkrijk te verspreiden.’

Afbeelding

Opwekking 2023: alles wat je moet weten als je naar de Pinksterconferentie gaat

Ga je een heel weekend kamperen of ga je een dagje naar Opwekking? Bekijk hier het programma en alle praktische informatie die je tijdens Opwekking nodig hebt. Op deze pagina vind je het antwoord op jouw vragen.

Afbeelding

Het leven van Carl Lentz, de pastor van Justin Bieber: Hillsong uitgezet, aan de slag in andere megakerk

Celebrityvoorganger Carl Lentz bouwde mee aan de wereldwijde groei van de pinksterkerk Hillsong Church. Met zijn charisma wist hij menig beroemd zanger en sporter aan de kerk te binden. Totdat hij sommige verleidingen niet meer kon weerstaan. Wie is deze hipstervoorganger?

Afbeelding

Waarom aanbiddingsmuziek vaak hetzelfde klinkt - en wat liedschrijvers daaraan willen veranderen

Moderne aanbiddingsmuziek lijkt vaak op elkaar. Veel populaire liederen ontstaan in vier internationale megakerken. ‘Er worden pogingen gedaan om die eenheidsworst te doorbreken’, zegt aanbiddingsleider Reyer.

Afbeelding

Studenten van Asbury pakken na 'opwekking' normale leven weer op: 'Ik leerde mezelf te vergeven'

Een maand geleden brak een ‘opwekking’ uit op een christelijke universiteit in de Amerikaanse stad Wilmore in de staat Kentucky. Hoe is het nu op de Asbury University? En kan je een opwekking wel stoppen?