Nieuw Hillsong-schandaal: ‘Houston betaalde dure vakanties, privéjets en horloges van collectegeld’

Nieuws
De door schandalen geplaagde Australische kerk Hillsong is opnieuw in opspraak geraakt. Een klokkenluider zou de overheid bewijzen in handen hebben gegeven over ‘fraude, witwassen en belastingontduiking’. Vooral Brian Houston en zijn familie moeten het - wederom - ontgelden.
Aldwin Geluk
vrijdag 10 maart 2023 om 15:45
Brian Houston zou op kosten van zijn kerk privévliegtuigen hebben gehuurd 'alsof het taxi's waren' en voor zijn vrouw een Cartier-horloge van 4.000 euro hebben gekocht.
Brian Houston zou op kosten van zijn kerk privévliegtuigen hebben gehuurd 'alsof het taxi's waren' en voor zijn vrouw een Cartier-horloge van 4.000 euro hebben gekocht. beeld Hillsong

Terwijl Australië in een strikte corona-lockdown zat, gaf de familie Houston met vrienden in Mexico bijna 100.000 euro uit in een vijfsterrenresort. Op kosten van de kerk, dus betaald door collectegeld en donaties van kerkleden. Ook huurde de Hillsong-oprichter op kosten van zijn kerk jarenlang privévliegtuigen ‘alsof het taxi’s waren’ en gaf hij zijn vrouw een Cartier-horloge van 4.000 euro en een Louis Vuitton-tas van 1.500 euro.

Het is zomaar een greep uit een lange lijst met beschuldigingen aan het adres van de Hillsong-kerk, deze week in het Australische parlement geuit door parlementslid Andrew Wilkie. Hij baseert deze beschuldigingen op documenten van een klokkenluider, meldt de Australische nieuwswebsite Crikey.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Nieuw Hillsong-schandaal: 'Houston betaalde dure vakanties, privéjets en horloges van collectegeld'

De door schandalen geplaagde Australische kerk Hillsong wordt beschuldigd van fraude, witwassen en belastingontduiking. Vooral Brian Houston en zijn familie moeten het - wederom - ontgelden.

Afbeelding

Twee aan twee door de straten van Amsterdam om bijbels uit te delen. Vrouwenplatform Zij Lacht doet het

Vrouwenplatform Zij Lacht gaat met zeventig vrouwen evangeliseren en bijbels uitdelen in Amsterdam. 'Op die manier geven we vrouwen, die Jezus niet kennen, de gelegenheid Hem te leren kennen.'

Afbeelding

Ze was atheïst, nu dient ze het Leger des Heils: 'We horen bij God en zijn schepping'

‘Van een stevige atheïst naar een stevige christen - ja, dat was een verrassing’, vertelt Bente Gundersen. Sinds dit jaar is ze commandant van het Leger des Heils. ‘Ieder is van waarde in het koninkrijk van God.’

Afbeelding

Studenten van Asbury pakken na 'opwekking' normale leven weer op: 'Ik leerde mezelf te vergeven'

Een maand geleden brak een ‘opwekking’ uit op een christelijke universiteit in de Amerikaanse stad Wilmore in de staat Kentucky. Hoe is het nu op de Asbury University? En kan je een opwekking wel stoppen?

Afbeelding

Excuses van worshipband InSalvation: 'Was niet onze intentie mensen pijn te doen'

InSalvation heeft excuses gemaakt voor de pijn die mensen hebben ervaren toen zij een optreden weigerden in een kerk met de homoseksuele dominee Alexander Noordijk. Noordijk hoopt dat de band met hem hierover contact zoekt.

Afbeelding

Nederlandse evangelisten en aanbiddingsleiders naar de Antillen: 'Bidden en voedselpakketten uitdelen'

Caribisch Nederland is in trek bij Nederlandse evangelisten en aanbiddingsleiders. Na zanger Gerald Troost en voorganger Ben Kroeske van River Amsterdam vertrekt Stichting Presence vrijdag naar de Antillen.