Twee aan twee door de straten van Amsterdam om bijbels uit te delen. Vrouwenplatform Zij Lacht doet het

Achtergrond
Vrouwenplatform Zij Lacht gaat met zeventig vrouwen evangeliseren en bijbels uitdelen in Amsterdam. ‘Op die manier geven we vrouwen, die Jezus niet kennen, de gelegenheid Hem te leren kennen.’
Marina de Haan Marina de Haan
woensdag 8 maart 2023 om 17:33 aangepast 13:30
Liza de Jonge: 'Zonder de Bijbel zou ik niet kunnen geloven.'
Liza de Jonge: 'Zonder de Bijbel zou ik niet kunnen geloven.' beeld Atelier Murrier

Amsterdam

Twee aan twee gaan zeventig vrouwen zaterdag wandelen door de straten van Amsterdam om andere vrouwen een bijbel te geven en hen te bemoedigen. De eerste outreach van het christelijk vrouwenplatform Zij Lacht heeft wat weg van de uitzending van de tweeënzeventig leerlingen, zoals beschreven in Lucas hoofdstuk 10. ‘Twee aan twee zond Jezus de leerlingen voor zich uit’, vertelt Zij Lacht-oprichter Liza de Jonge (28).

‘Dit is het begin van een nieuwe beweging’, hoopt De Jonge, die zes jaar geleden het platform oprichtte toen er voor christelijke vrouwen weinig online bijbelonderwijs beschikbaar was. ‘Ik wilde bijbellezen normaliseren. Daar hebben we de afgelopen jaren in geïnvesteerd. Nu is het tijd voor vrouwen om door te..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Arjen ten Brinke (Mozaiek) en Bart de Bruin (PKN) in gesprek. 'Ik denk dat alle kerken iets laten zien van wie God is.'

'Waarom vind je Mozaiek spannend?' Arjen ten Brinke en Bart de Bruin over strijd tussen kerken

Er wordt vaak óver kerken en voorgangers gesproken in plaats van mét elkaar. In dit interview gaan de evangelische voorganger Arjen ten Brinke en de hervormde predikant Bart de Bruin een eerlijk gesprek aan.

Uit onderzoek blijkt dat de populaire liederen in vier megakerken zijn ontstaan, waaronder de Elevation Church.

Waarom aanbiddingsmuziek vaak hetzelfde klinkt - en wat liedschrijvers daaraan willen veranderen

Moderne aanbiddingsmuziek lijkt vaak op elkaar. Veel populaire liederen ontstaan in vier internationale megakerken. ‘Er worden pogingen gedaan om die eenheidsworst te doorbreken’, zegt aanbiddingsleider Reyer.

Predikant Jacob Folkerts: 'Vaak wordt gezegd dat de kerk de hoop van de wereld is. Nee, het gaat niet om mensen, maar om de Heer. Hij is de hoop van de wereld.'

Friese megakerk Bethel bestaat honderd jaar: 'Het evangelie is geen aai over de bol'

De Vrije Baptistengemeente Bethel in Drachten bestaat honderd jaar. ‘We willen een huisgezin zijn. De waarheid verkondigen moet voortkomen uit liefde’, vertelt de predikant. ‘Ik praat kerkleden niet naar de mond.’

Liza de Jonge: 'Zonder de Bijbel zou ik niet kunnen geloven.'

Twee aan twee door de straten van Amsterdam om bijbels uit te delen. Vrouwenplatform Zij Lacht doet het

Vrouwenplatform Zij Lacht gaat met zeventig vrouwen evangeliseren en bijbels uitdelen in Amsterdam. 'Op die manier geven we vrouwen, die Jezus niet kennen, de gelegenheid Hem te leren kennen.'

Een afgeladen zaal op de universiteit van Asbury, waar duizenden bezoekers samenkomen om God te aanbidden.

Duizenden bezoekers van 'opwekking' op Asbury moeten buiten blijven. 'Ik wist gewoon dat ik moest komen'

De ‘opwekking’ op de Amerikaanse universiteit Asbury, die al twee weken duurt, beleefde dit weekend haar hoogtepunt met meer dan tienduizend bezoekers. Woensdag stoppen de aanbiddingsmomenten.

De groep van ‘Haren goes Opwekking’ in 2019.

Uit allerlei kerken komen er groepjes jongeren naar Opwekking. Wie zijn ze en wat zoeken ze er?

Uiteenlopende kerken nodigen hun jonge gemeenteleden uit voor de pinksterconferentie van Stichting Opwekking. Op het terrein staan tientallen tentjes verzameld rondom een grote leger- of partytent. Wat brengt hen daar?