Twee aan twee door de straten van Amsterdam om bijbels uit te delen. Vrouwenplatform Zij Lacht doet het

Achtergrond
Vrouwenplatform Zij Lacht gaat met zeventig vrouwen evangeliseren en bijbels uitdelen in Amsterdam. ‘Op die manier geven we vrouwen, die Jezus niet kennen, de gelegenheid Hem te leren kennen.’
Marina de Haan
woensdag 8 maart 2023 om 17:33 aangepast 9 maart 2023 13:30
Liza de Jonge: 'Zonder de Bijbel zou ik niet kunnen geloven.'
Liza de Jonge: 'Zonder de Bijbel zou ik niet kunnen geloven.' beeld Atelier Murrier

Amsterdam

Twee aan twee gaan zeventig vrouwen zaterdag wandelen door de straten van Amsterdam om andere vrouwen een bijbel te geven en hen te bemoedigen. De eerste outreach van het christelijk vrouwenplatform Zij Lacht heeft wat weg van de uitzending van de tweeënzeventig leerlingen, zoals beschreven in Lucas hoofdstuk 10. ‘Twee aan twee zond Jezus de leerlingen voor zich uit’, vertelt Zij Lacht-oprichter Liza de Jonge (28).

‘Dit is het begin van een nieuwe beweging’, hoopt De Jonge, die zes jaar geleden het platform oprichtte toen er voor christelijke vrouwen weinig online bijbelonderwijs beschikbaar was. ‘Ik wilde bijbellezen normaliseren. Daar hebben we de afgelopen jaren in geïnvesteerd. Nu is het tijd voor vrouwen om door te..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Nieuw Hillsong-schandaal: 'Houston betaalde dure vakanties, privéjets en horloges van collectegeld'

De door schandalen geplaagde Australische kerk Hillsong wordt beschuldigd van fraude, witwassen en belastingontduiking. Vooral Brian Houston en zijn familie moeten het - wederom - ontgelden.

Afbeelding

Twee aan twee door de straten van Amsterdam om bijbels uit te delen. Vrouwenplatform Zij Lacht doet het

Vrouwenplatform Zij Lacht gaat met zeventig vrouwen evangeliseren en bijbels uitdelen in Amsterdam. 'Op die manier geven we vrouwen, die Jezus niet kennen, de gelegenheid Hem te leren kennen.'

Afbeelding

Ze was atheïst, nu dient ze het Leger des Heils: 'We horen bij God en zijn schepping'

‘Van een stevige atheïst naar een stevige christen - ja, dat was een verrassing’, vertelt Bente Gundersen. Sinds dit jaar is ze commandant van het Leger des Heils. ‘Ieder is van waarde in het koninkrijk van God.’

Afbeelding

Studenten van Asbury pakken na 'opwekking' normale leven weer op: 'Ik leerde mezelf te vergeven'

Een maand geleden brak een ‘opwekking’ uit op een christelijke universiteit in de Amerikaanse stad Wilmore in de staat Kentucky. Hoe is het nu op de Asbury University? En kan je een opwekking wel stoppen?

Afbeelding

Excuses van worshipband InSalvation: 'Was niet onze intentie mensen pijn te doen'

InSalvation heeft excuses gemaakt voor de pijn die mensen hebben ervaren toen zij een optreden weigerden in een kerk met de homoseksuele dominee Alexander Noordijk. Noordijk hoopt dat de band met hem hierover contact zoekt.

Afbeelding

Nederlandse evangelisten en aanbiddingsleiders naar de Antillen: 'Bidden en voedselpakketten uitdelen'

Caribisch Nederland is in trek bij Nederlandse evangelisten en aanbiddingsleiders. Na zanger Gerald Troost en voorganger Ben Kroeske van River Amsterdam vertrekt Stichting Presence vrijdag naar de Antillen.