Excuses van worshipband InSalvation: ‘Was niet onze intentie mensen pijn te doen’

Nieuws
De christelijke worshipband InSalvation heeft excuses gemaakt voor de pijn die mensen hebben ervaren toen zij een optreden weigerden in een kerk met een homoseksuele dominee. Dominee Alexander Noordijk hoopt dat de band met hem hierover contact opneemt.
Berendien Tetelepta
vrijdag 3 maart 2023 om 13:55 aangepast 16:41
Jafeth Bekx van InSalvation.
Jafeth Bekx van InSalvation. beeld JKey Photography

Het concert van InSalvation zou afgelopen september plaatsvinden in de kerk waar dominee Alexander Noordijk dominee is, de Protestantse Gemeente Monnickendam. Toen bandleden een aantal dagen voor het optreden hoorden dat de dominee van de kerk getrouwd is met een man én op de worshipavond voor bezoekers zou gaan bidden, zegde de band het optreden af. Het zorgde voor ophef in christelijk Nederland. 

‘Het is nooit onze intentie geweest om mensen pijn te doen. Als dat zo bij mensen is overgekomen, wil ik daar excuses voor maken’, zei bandlid Bekx woensdagmiddag in de uitzending Backstage van Groot Nieuws Radio.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Amerikaanse demonenuitdrijver begint kerk in Rotterdam: 'Ze biedt een concrete oplossing voor problemen'

De Amerikaanse voorganger Kathryn Krick (32) werd wereldwijd bekend door haar genezings- en bevrijdingsvideo’s op TikTok. Zij wil nu een nieuwe kerk planten in Rotterdam. Vijf vragen over deze beweging.

Afbeelding

Kan Opwekking nóg meer bezoekers kwijt? De organisatoren gaan het zeker onderzoeken

De organisatie van de pinksterconferentie van stichting Opwekking gaat onderzoeken of het mogelijk is verder op te schalen. Afgelopen zondag moest de organisatie nee verkopen, omdat het terrein ‘vol’ was.

Afbeelding

Hoop op genezing bij dienst op Opwekking. 'Elke keer een teleurstelling als er niks gebeurt'

‘Zondagavond is altijd de genezingsdienst. Ik heb meer dan eens voor me laten bidden, elke keer met vrij weinig verwachting, maar toch hoop’, twittert Marije Roeleveld daags voor Opwekking. Geneest ze dit jaar wel?

Afbeelding

Zwaaien met een kruis en zoeken naar verbinding. Propvol Opwekking brengt christenen bij elkaar

Terwijl de ontkerkelijking in Nederland doorzet, trekt Opwekking een recordaantal toehoorders. Waar in het kerkelijke klimaat stellingnames soms scherp zijn, vallen kerkmuren hier even weg, zeggen bezoekers.

Afbeelding

Thomas' relaties sneuvelden door zijn ijssalon, nu heeft hij een worshipcafé en thuis een Jezus-stoel

Thomas Lijten begon al in groep 7 met ondernemen. Op zijn zeventiende beheerste zijn werk zijn leven. Vorig jaar liet hij zich dopen. ‘Nu is mijn werk een middel om Gods koninkrijk te verspreiden.’

Afbeelding

Waar zijn de vrouwen op evangelische podia? 'Het is God die ons een positie geeft'

Een mannelijke kerkleider is de norm in evangelisch Nederland. Het is tijd dat er meer evenwicht komt tussen man en vrouw in leiderschap, vinden diverse vrouwelijke voorgangers en sprekers uit de evangelische beweging.