Nederlandse evangelisten en aanbiddingsleiders naar de Antillen: ‘Bidden en voedselpakketten uitdelen’

Achtergrond
Caribisch Nederland is in trek bij Nederlandse evangelisten en aanbiddingsleiders. Ze bezoeken de eilanden om voedselpakketten uit te delen, voor mensen te bidden en God te aanbidden. ‘We zijn niet een gewoon gospelkoor; we zijn strijders voor Gods koninkrijk.’
Marina de Haan
vrijdag 3 maart 2023 om 13:38
Een team van de kerk River Amsterdam gaat al dagen langs de deuren op Curaçao om inwoners voedselpakketten aan te bieden en voor hen te bidden.
Een team van de kerk River Amsterdam gaat al dagen langs de deuren op Curaçao om inwoners voedselpakketten aan te bieden en voor hen te bidden. beeld Tirzah Stefania

Willemstad

Gospelzanger Gerald Troost was in februari op Curaçao voor een conferentie in een lokale kerk. Voorganger Ben Kroeske van de evangelische kerk River Amsterdam is nu met een team op het eiland om ‘de liefde van Jezus’ uit te delen. En dit weekeinde arriveert Stichting Presence met een groep aanbiddingsleiders en evangelisten. Zij bezoeken eerst Bonaire, daarna Curaçao en Aruba.

Pastor Ben Kroeske is op donderdag pas 48 uur op Curaçao en heeft al drie kerkdiensten, twee televisie- en verschillende radio-interviews gehad. ‘Het is echt geen vakantie; wel een zendingsreis’, zegt hij daarover. Een team uit zijn kerk is dan al tien dagen eerder op het eiland aangekomen. Zij bezoeken met name de regio Bandabou - het westelijk ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Amerikaanse demonenuitdrijver begint kerk in Rotterdam: 'Ze biedt een concrete oplossing voor problemen'

De Amerikaanse voorganger Kathryn Krick (32) werd wereldwijd bekend door haar genezings- en bevrijdingsvideo’s op TikTok. Zij wil nu een nieuwe kerk planten in Rotterdam. Vijf vragen over deze beweging.

Afbeelding

Kan Opwekking nóg meer bezoekers kwijt? De organisatoren gaan het zeker onderzoeken

De organisatie van de pinksterconferentie van stichting Opwekking gaat onderzoeken of het mogelijk is verder op te schalen. Afgelopen zondag moest de organisatie nee verkopen, omdat het terrein ‘vol’ was.

Afbeelding

Hoop op genezing bij dienst op Opwekking. 'Elke keer een teleurstelling als er niks gebeurt'

‘Zondagavond is altijd de genezingsdienst. Ik heb meer dan eens voor me laten bidden, elke keer met vrij weinig verwachting, maar toch hoop’, twittert Marije Roeleveld daags voor Opwekking. Geneest ze dit jaar wel?

Afbeelding

Zwaaien met een kruis en zoeken naar verbinding. Propvol Opwekking brengt christenen bij elkaar

Terwijl de ontkerkelijking in Nederland doorzet, trekt Opwekking een recordaantal toehoorders. Waar in het kerkelijke klimaat stellingnames soms scherp zijn, vallen kerkmuren hier even weg, zeggen bezoekers.

Afbeelding

Thomas' relaties sneuvelden door zijn ijssalon, nu heeft hij een worshipcafé en thuis een Jezus-stoel

Thomas Lijten begon al in groep 7 met ondernemen. Op zijn zeventiende beheerste zijn werk zijn leven. Vorig jaar liet hij zich dopen. ‘Nu is mijn werk een middel om Gods koninkrijk te verspreiden.’

Afbeelding

Waar zijn de vrouwen op evangelische podia? 'Het is God die ons een positie geeft'

Een mannelijke kerkleider is de norm in evangelisch Nederland. Het is tijd dat er meer evenwicht komt tussen man en vrouw in leiderschap, vinden diverse vrouwelijke voorgangers en sprekers uit de evangelische beweging.