Martin is voorganger en rapper: ‘Het schrijven van hiphopteksten is voor mij een uitlaatklep’

Interview
Martin Edens (32), dominee van De Ontmoeting in Wageningen, maakt hiphopmuziek. ‘Ik streef er naar om authentiek te zijn. Deze muziekstijl sluit daar goed bij aan.’
Rozina Schouten
dinsdag 28 februari 2023 om 15:00 aangepast 15:58
‘Ik streef er naar om een authentiek iemand te zijn. Als ik iets zeg, dan moet dat stroken met wie ik ben.’
‘Ik streef er naar om een authentiek iemand te zijn. Als ik iets zeg, dan moet dat stroken met wie ik ben.’ beeld Rozina Schouten

‘Ik kan net doen alsof ik een hele stoere rapper ben met een ketting om mijn nek, zo van: kijk mij eens even. Maar zo ben ik niet, mensen prikken daar doorheen,’ vertelt Martin Edens (32), dominee van De Ontmoeting in Wageningen. 

Toen Martin een jaar of zestien was begon hij zich te interesseren voor hiphopmuziek. ‘De hiphop-cultuur is wel gevarieerd. Er is ook een stroom die heel authentiek is, zo van: ik heb deze ervaring en daar deel ik over. Dat is heel rauw en ingewikkeld, maar dat mag. Het is vooral wat mij heel erg aanspreekt.’

Martin kwam in contact met andere hiphop-liefhebbers waarna zij samen hiphop-collectief Damascus begonnen. Momenteel nemen ze hun vijfde album op. Het schrijven van teksten is voor Martin een uitlaatklep vo..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Opwekking zondag voor het eerst helemaal vol: 'Je hebt echt een kaartje nodig om het terrein op te komen'

Voor het eerst in het 53-jarige bestaan van de Pinksterconferentie van stichting Opwekking moet de organisatie nee verkopen aan daggasten. Alle toegangsbewijzen voor zondag zijn uitverkocht en de parkeerplaats puilt uit.

Afbeelding

Waar zijn de vrouwen op evangelische podia? 'Het is God die ons een positie geeft'

Een mannelijke kerkleider is de norm in evangelisch Nederland. Het is tijd dat er meer evenwicht komt tussen man en vrouw in leiderschap, vinden diverse vrouwelijke voorgangers en sprekers uit de evangelische beweging.

Afbeelding

Opwekking werkt aan homostandpunt. 'We willen niemand pijn doen.' Maar ook: 'Je krijgt er altijd gedoe mee'

Opwekking werkt aan een standpunt over christenen met homorelaties. Een rol op het podium van de Pinksterconferentie zit er voor hen vooralsnog niet in. 'Die vraag is nooit gekomen, maar ik denk dat het niet zou gebeuren.'

Afbeelding

De straat op om over Jezus te vertellen: 'Dit Pinksterweekend is er een opwekking door heel Nederland'

Met Pinksteren komen niet alleen tienduizenden mensen samen tijdens de Pinksterconferentie van Opwekking. In Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag gaan pinksterkerken de straat op om mensen over Jezus te vertellen.

Afbeelding

Opwekking 2023: alles wat je moet weten als je naar de Pinksterconferentie gaat

Ga je een heel weekend kamperen of ga je een dagje naar Opwekking? Bekijk hier het programma en alle praktische informatie die je tijdens Opwekking nodig hebt. Op deze pagina vind je het antwoord op jouw vragen.

Afbeelding

Nadine de Vos spreekt op Opwekking: 'Op de dag dat mijn oma overleed, kwam ik tot geloof'

Nadine de Vos spreekt dit jaar - als enige vrouw - op het hoofdpodium van pinksterconferentie Opwekking. Een gesprek over ‘de zegen van zes uur’, over woorden van God en over verschillen.