Waarom het goed is dat de opwekking in Asbury is afgelopen. ‘Het was geen normale situatie’

Achtergrond
De twee weken durende gebedsdienst op de Amerikaanse universiteit van Asbury is ten einde. Hoe bepaal je of dit een echte opwekking was? ‘Waar in de kerk is het altijd authentiek? Dat bestaat niet.’
Julia Schipper
maandag 27 februari 2023 om 02:00 aangepast 06:57
Laura Dijkhuizen en Jan Pool zijn te gast bij de podcast van Dick en Daniël
Laura Dijkhuizen en Jan Pool zijn te gast bij de podcast van Dick en Daniël beeld ND
Student

Met enige jaloezie zag Laura Dijkhuizen de beelden van de Asbury universiteit. Ruim twee weken geleden begon daar een tamelijk doorsnee studentenviering, waar vervolgens duizenden bezoekers op afkwamen om dagenlang te bidden en zingen. De theoloog en kenner van de evangelische wereld had graag het vliegtuig naar Kentucky gepakt, ‘maar die mogelijkheid zag ik niet’. Evangelische voorganger Jan Pool keek met bewondering naar de beelden. ‘Op een gegeven moment zat ik met tranen in mijn ogen. Het is bijzonder hoe jongeren vertellen over de liefde van God.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hoop op genezing bij dienst op Opwekking. 'Elke keer een teleurstelling als er niks gebeurt'

‘Zondagavond is altijd de genezingsdienst. Ik heb meer dan eens voor me laten bidden, elke keer met vrij weinig verwachting, maar toch hoop’, twittert Marije Roeleveld daags voor Opwekking. Geneest ze dit jaar wel?

Afbeelding

Thomas' relaties sneuvelden door zijn ijssalon, nu heeft hij een worshipcafé en thuis een Jezus-stoel

Thomas Lijten begon al in groep 7 met ondernemen. Op zijn zeventiende beheerste zijn werk zijn leven. Vorig jaar liet hij zich dopen. ‘Nu is mijn werk een middel om Gods koninkrijk te verspreiden.’

Afbeelding

Opwekking 2023: alles wat je moet weten als je naar de Pinksterconferentie gaat

Ga je een heel weekend kamperen of ga je een dagje naar Opwekking? Bekijk hier het programma en alle praktische informatie die je tijdens Opwekking nodig hebt. Op deze pagina vind je het antwoord op jouw vragen.

Afbeelding

Het leven van Carl Lentz, de pastor van Justin Bieber: Hillsong uitgezet, aan de slag in andere megakerk

Celebrityvoorganger Carl Lentz bouwde mee aan de wereldwijde groei van de pinksterkerk Hillsong Church. Met zijn charisma wist hij menig beroemd zanger en sporter aan de kerk te binden. Totdat hij sommige verleidingen niet meer kon weerstaan. Wie is deze hipstervoorganger?

Afbeelding

Waarom aanbiddingsmuziek vaak hetzelfde klinkt - en wat liedschrijvers daaraan willen veranderen

Moderne aanbiddingsmuziek lijkt vaak op elkaar. Veel populaire liederen ontstaan in vier internationale megakerken. ‘Er worden pogingen gedaan om die eenheidsworst te doorbreken’, zegt aanbiddingsleider Reyer.

Afbeelding

Studenten van Asbury pakken na 'opwekking' normale leven weer op: 'Ik leerde mezelf te vergeven'

Een maand geleden brak een ‘opwekking’ uit op een christelijke universiteit in de Amerikaanse stad Wilmore in de staat Kentucky. Hoe is het nu op de Asbury University? En kan je een opwekking wel stoppen?