Op deze universiteit bidden en zingen jongeren al acht dagen onophoudelijk. Is dit een opwekking?

Achtergrond
Een gebedsdienst die al een ruime week dag en nacht doorgaat. Het gebeurt op dit moment in het auditorium van de Asbury University in de Amerikaanse stad Wilmore, Kentucky. ‘Er is iets bijzonders aan de hand. Kom allemaal kijken.’
Eline Kuijper Sophie van der Velden
donderdag 16 februari 2023 om 16:52 aangepast 18:51
Op sociale media gaan veel filmpjes rond van de Asbury Revival. Enkele beelden die bezoekers op YouTube hebben gezet.
Op sociale media gaan veel filmpjes rond van de Asbury Revival. Enkele beelden die bezoekers op YouTube hebben gezet. beeld YouTube
Student Student: achtergrond Niet te missen

De vierkante ruimte van het Hughes Auditorium is gevuld met mensen. Jong en oud zingt, bidt of knielt aan de rand van het podium. Een aantal muzikanten speelt liederen achter elkaar door. Drie uur in de middag of drie uur ‘s nachts, ieder moment van de dag lijkt het even druk te zijn in het auditorium, zoals te zien is op de honderden video’s die rondgaan op social media. 

Dat er gebeden en gezongen wordt in de kapel van de universiteit is niet uniek. Iedere week zijn er drie geestelijke momenten, waar zowel de studenten als de staf verplicht bij aanwezig moeten zijn. Zo ook vorige week woensdagochtend. Na de dienst bleven een paar studenten nog wat langer, om te bidden. Daar bleef het niet bij. De studenten gingen niet meer weg, en ander..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hoop op genezing bij dienst op Opwekking. 'Elke keer een teleurstelling als er niks gebeurt'

‘Zondagavond is altijd de genezingsdienst. Ik heb meer dan eens voor me laten bidden, elke keer met vrij weinig verwachting, maar toch hoop’, twittert Marije Roeleveld daags voor Opwekking. Geneest ze dit jaar wel?

Afbeelding

Thomas' relaties sneuvelden door zijn ijssalon, nu heeft hij een worshipcafé en thuis een Jezus-stoel

Thomas Lijten begon al in groep 7 met ondernemen. Op zijn zeventiende beheerste zijn werk zijn leven. Vorig jaar liet hij zich dopen. ‘Nu is mijn werk een middel om Gods koninkrijk te verspreiden.’

Afbeelding

Opwekking 2023: alles wat je moet weten als je naar de Pinksterconferentie gaat

Ga je een heel weekend kamperen of ga je een dagje naar Opwekking? Bekijk hier het programma en alle praktische informatie die je tijdens Opwekking nodig hebt. Op deze pagina vind je het antwoord op jouw vragen.

Afbeelding

Het leven van Carl Lentz, de pastor van Justin Bieber: Hillsong uitgezet, aan de slag in andere megakerk

Celebrityvoorganger Carl Lentz bouwde mee aan de wereldwijde groei van de pinksterkerk Hillsong Church. Met zijn charisma wist hij menig beroemd zanger en sporter aan de kerk te binden. Totdat hij sommige verleidingen niet meer kon weerstaan. Wie is deze hipstervoorganger?

Afbeelding

Waarom aanbiddingsmuziek vaak hetzelfde klinkt - en wat liedschrijvers daaraan willen veranderen

Moderne aanbiddingsmuziek lijkt vaak op elkaar. Veel populaire liederen ontstaan in vier internationale megakerken. ‘Er worden pogingen gedaan om die eenheidsworst te doorbreken’, zegt aanbiddingsleider Reyer.

Afbeelding

Studenten van Asbury pakken na 'opwekking' normale leven weer op: 'Ik leerde mezelf te vergeven'

Een maand geleden brak een ‘opwekking’ uit op een christelijke universiteit in de Amerikaanse stad Wilmore in de staat Kentucky. Hoe is het nu op de Asbury University? En kan je een opwekking wel stoppen?