In de Aldi-kerk van Winschoten is alles gratis: ‘Dit pand zien we als gebedsverhoring’

Reportage
Ooit deden klanten van de Aldi er hun inkopen, nu klinkt de boodschap van het evangelie in de voormalige supermarkt in Winschoten. Het was er altijd al goedkoop, maar sinds Evangelische Gemeente Immanuël het pand overnam, is alles er gratis.
Hilbert Meijer
vrijdag 17 februari 2023 om 18:30 aangepast 21 februari 2023 19:22
Voorganger William Boné in de zaal waar elke zondagochtend een samenkomst wordt gehouden.
Voorganger William Boné in de zaal waar elke zondagochtend een samenkomst wordt gehouden. beeld Duncan Wijting
Geloven in

De glimmende tegelvloer en de rijen tl-balken aan het plafond geven nog een vleugje supermarktgevoel aan de grote kerkzaal van Evangelische Gemeente Immanuël. Maar het vergt veel verbeeldingskracht om je voor te stellen hoe supermarktklanten hier jaren geleden met hun winkelwagentjes reden. 

Dit pand in Winschoten was met zijn tweeduizend vierkante meter eens de grootste Aldi-supermarkt van Nederland. Nu staan er op de voormalige winkelvloer grijze en witte stoelen, gericht naar een podium. Een bordje naast de ingang belooft elke zondag een kerkdienst met ‘muziek, samenzang en een betekenisvolle prediking’. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.