Jan Wolsheimer vertrekt als directeur bij MissieNederland

Nieuws
Jan Wolsheimer vertrekt bij MissieNederland. Vanaf 1 april is hij de nieuwe directeur van CAMA Zending.
Gerald Bruins
donderdag 9 februari 2023 om 11:15 aangepast 13:23
Jan Wolsheimer
Jan Wolsheimer beeld MissieNederland/Aron Bagel

Driebergen/Rijsenburg

Wolsheimer (52) trad vier jaar geleden aan als directeur van MissieNederland. Hij heeft het missionaire netwerk in die tijd ‘opnieuw een gezicht gegeven’, meldt de organisatie. De nadruk kwam bij hem te liggen op ‘de betekenis van de lokale kerk bij haar missie in de wijk en de wereld’. Hij volgde dominee Jan Wessels op die na een reorganisatie, vanwege dalende inkomsten, moest vertrekken bij MissieNederland.

Bij CAMA Zending is Wolsheimer de opvolger van Boudewijn van Schoonhoven, die de groeiende evangelische organisatie tien jaar heeft geleid. Op het kantoor in Driebergen-Rijsenburg zitten vijf mensen. Ze richt zich op ‘de minst bereikte volken’ in Afrika, het Midd..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Friese megakerk Bethel bestaat honderd jaar: 'Het evangelie is geen aai over de bol'

De Vrije Baptistengemeente Bethel in Drachten bestaat honderd jaar. ‘We willen een huisgezin zijn. De waarheid verkondigen moet voortkomen uit liefde’, vertelt de predikant. ‘Ik praat kerkleden niet naar de mond.’

Afbeelding

Nieuw Hillsong-schandaal: 'Houston betaalde dure vakanties, privéjets en horloges van collectegeld'

De door schandalen geplaagde Australische kerk Hillsong wordt beschuldigd van fraude, witwassen en belastingontduiking. Vooral Brian Houston en zijn familie moeten het - wederom - ontgelden.

Afbeelding

Twee aan twee door de straten van Amsterdam om bijbels uit te delen. Vrouwenplatform Zij Lacht doet het

Vrouwenplatform Zij Lacht gaat met zeventig vrouwen evangeliseren en bijbels uitdelen in Amsterdam. 'Op die manier geven we vrouwen, die Jezus niet kennen, de gelegenheid Hem te leren kennen.'

Afbeelding

Ze was atheïst, nu dient ze het Leger des Heils: 'We horen bij God en zijn schepping'

‘Van een stevige atheïst naar een stevige christen - ja, dat was een verrassing’, vertelt Bente Gundersen. Sinds dit jaar is ze commandant van het Leger des Heils. ‘Ieder is van waarde in het koninkrijk van God.’

Afbeelding

Studenten van Asbury pakken na 'opwekking' normale leven weer op: 'Ik leerde mezelf te vergeven'

Een maand geleden brak een ‘opwekking’ uit op een christelijke universiteit in de Amerikaanse stad Wilmore in de staat Kentucky. Hoe is het nu op de Asbury University? En kan je een opwekking wel stoppen?

Afbeelding

Excuses van worshipband InSalvation: 'Was niet onze intentie mensen pijn te doen'

InSalvation heeft excuses gemaakt voor de pijn die mensen hebben ervaren toen zij een optreden weigerden in een kerk met de homoseksuele dominee Alexander Noordijk. Noordijk hoopt dat de band met hem hierover contact zoekt.