Migrantenkerken doen ‘buitengewoon werk’, maar ondertussen kunnen ze niet ademhalen

Achtergrond
Meer dan dertig migrantenpastors kwamen maandag samen in Amsterdam, velen zitten met zorgen rondom huisvesting. ‘We moeten voor de overheid economisch uitdrukken hoeveel we doen in de buurt, dan snappen ze beter hoeveel we waard zijn.’
Ilona de Lange
maandag 6 februari 2023 om 20:19
Carola Schouten en Don Ceder op bezoek bij een migrantenkerk aan het Bullewijkpad.
Carola Schouten en Don Ceder op bezoek bij een migrantenkerk aan het Bullewijkpad. beeld Martin Waalboer

 Amsterdam 

Huiswerkbegeleiding, een cursus naaien, gratis de bloeddruk of suikerspiegel meten, lunches en avondmaaltijden, een moestuin om in te werken. Tientallen migrantenkerken bieden het allemaal in Amsterdam Zuidoost.  

In een zaaltje van het Maranatha Community Transformation Center (MCTC), een migrantenkerk in dit stadsdeel, werd dit alles maandag in presentaties opgesomd voor Carola Schouten, de minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen. Zij wil meer ervaringsverhalen van de ruim dertig aanwezige migrantenvoorgangers horen, om in samenwerking met de kerken economische en sociale armoede beter te kunnen bestrijden. Schouten prijst hun maatschappelijke inzet. ‘Hierin onderscheiden de migrantenkerken zich van de meer ge..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Nieuw Hillsong-schandaal: 'Houston betaalde dure vakanties, privéjets en horloges van collectegeld'

De door schandalen geplaagde Australische kerk Hillsong wordt beschuldigd van fraude, witwassen en belastingontduiking. Vooral Brian Houston en zijn familie moeten het - wederom - ontgelden.

Afbeelding

Twee aan twee door de straten van Amsterdam om bijbels uit te delen. Vrouwenplatform Zij Lacht doet het

Vrouwenplatform Zij Lacht gaat met zeventig vrouwen evangeliseren en bijbels uitdelen in Amsterdam. 'Op die manier geven we vrouwen, die Jezus niet kennen, de gelegenheid Hem te leren kennen.'

Afbeelding

Ze was atheïst, nu dient ze het Leger des Heils: 'We horen bij God en zijn schepping'

‘Van een stevige atheïst naar een stevige christen - ja, dat was een verrassing’, vertelt Bente Gundersen. Sinds dit jaar is ze commandant van het Leger des Heils. ‘Ieder is van waarde in het koninkrijk van God.’

Afbeelding

Studenten van Asbury pakken na 'opwekking' normale leven weer op: 'Ik leerde mezelf te vergeven'

Een maand geleden brak een ‘opwekking’ uit op een christelijke universiteit in de Amerikaanse stad Wilmore in de staat Kentucky. Hoe is het nu op de Asbury University? En kan je een opwekking wel stoppen?

Afbeelding

Excuses van worshipband InSalvation: 'Was niet onze intentie mensen pijn te doen'

InSalvation heeft excuses gemaakt voor de pijn die mensen hebben ervaren toen zij een optreden weigerden in een kerk met de homoseksuele dominee Alexander Noordijk. Noordijk hoopt dat de band met hem hierover contact zoekt.

Afbeelding

Nederlandse evangelisten en aanbiddingsleiders naar de Antillen: 'Bidden en voedselpakketten uitdelen'

Caribisch Nederland is in trek bij Nederlandse evangelisten en aanbiddingsleiders. Na zanger Gerald Troost en voorganger Ben Kroeske van River Amsterdam vertrekt Stichting Presence vrijdag naar de Antillen.