Jaagt pinksterconferentie Opwekking asielzoekers weg? Dat ligt net even anders

Nieuws
Moeten asielzoekers op het evenemententerrein van Walibi bij Biddinghuizen volgend voorjaar vertrekken vanwege de pinksterconferentie Opwekking? Het korte antwoord is: nee. Maar hoe zit het dan wel?
Gerald Bruins
woensdag 30 november 2022 om 15:00 aangepast 15:53
Mochten er onverhoopt toch nog vluchtelingen zijn, dan wil directeur Flach van Opwekking ze van harte uitnodigen deel te nemen aan de conferentie.
Mochten er onverhoopt toch nog vluchtelingen zijn, dan wil directeur Flach van Opwekking ze van harte uitnodigen deel te nemen aan de conferentie. beeld Carel Schutte

Asielzoekers die tijdelijk verblijven op het evenemententerrein van pretpark Walibi Holland bij Biddinghuizen moeten weg vanwege de pinksterconferentie die daar van 26 tot en met 29 mei wordt gehouden. Deze suggestie werd gewekt op de sociale media en zorgde voor verontwaardigde reacties. 

Niemand minder dan migrantenvoorganger Samuel Lee, voormalig Theoloog des Vaderlands, reageerde op Facebook: ‘Ik heb begrepen dat 1000 vluchtelingen die op het evenemententerrein van Walibi opgevangen worden plaats moeten maken voor het Opwekking festival ter viering van Pinksteren. Ik denk dat juist op de dag van pinksteren (vanuit christelijk perspectief) aandacht moet zijn voor migranten en vluchtelingen.’ Lee zei verder te hopen dat Opwekk..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Amerikaanse demonenuitdrijver begint kerk in Rotterdam: 'Ze biedt een concrete oplossing voor problemen'

De Amerikaanse voorganger Kathryn Krick (32) werd wereldwijd bekend door haar genezings- en bevrijdingsvideo’s op TikTok. Zij wil nu een nieuwe kerk planten in Rotterdam. Vijf vragen over deze beweging.

Afbeelding

Kan Opwekking nóg meer bezoekers kwijt? De organisatoren gaan het zeker onderzoeken

De organisatie van de pinksterconferentie van stichting Opwekking gaat onderzoeken of het mogelijk is verder op te schalen. Afgelopen zondag moest de organisatie nee verkopen, omdat het terrein ‘vol’ was.

Afbeelding

Hoop op genezing bij dienst op Opwekking. 'Elke keer een teleurstelling als er niks gebeurt'

‘Zondagavond is altijd de genezingsdienst. Ik heb meer dan eens voor me laten bidden, elke keer met vrij weinig verwachting, maar toch hoop’, twittert Marije Roeleveld daags voor Opwekking. Geneest ze dit jaar wel?

Afbeelding

Zwaaien met een kruis en zoeken naar verbinding. Propvol Opwekking brengt christenen bij elkaar

Terwijl de ontkerkelijking in Nederland doorzet, trekt Opwekking een recordaantal toehoorders. Waar in het kerkelijke klimaat stellingnames soms scherp zijn, vallen kerkmuren hier even weg, zeggen bezoekers.

Afbeelding

Thomas' relaties sneuvelden door zijn ijssalon, nu heeft hij een worshipcafé en thuis een Jezus-stoel

Thomas Lijten begon al in groep 7 met ondernemen. Op zijn zeventiende beheerste zijn werk zijn leven. Vorig jaar liet hij zich dopen. ‘Nu is mijn werk een middel om Gods koninkrijk te verspreiden.’

Afbeelding

Waar zijn de vrouwen op evangelische podia? 'Het is God die ons een positie geeft'

Een mannelijke kerkleider is de norm in evangelisch Nederland. Het is tijd dat er meer evenwicht komt tussen man en vrouw in leiderschap, vinden diverse vrouwelijke voorgangers en sprekers uit de evangelische beweging.