Jaagt pinksterconferentie Opwekking asielzoekers weg? Dat ligt net even anders

Nieuws
Moeten asielzoekers op het evenemententerrein van Walibi bij Biddinghuizen volgend voorjaar vertrekken vanwege de pinksterconferentie Opwekking? Het korte antwoord is: nee. Maar hoe zit het dan wel?
Gerald Bruins
woensdag 30 november 2022 om 15:00 aangepast 15:53
Mochten er onverhoopt toch nog vluchtelingen zijn, dan wil directeur Flach van Opwekking ze van harte uitnodigen deel te nemen aan de conferentie.
Mochten er onverhoopt toch nog vluchtelingen zijn, dan wil directeur Flach van Opwekking ze van harte uitnodigen deel te nemen aan de conferentie. beeld Carel Schutte

Asielzoekers die tijdelijk verblijven op het evenemententerrein van pretpark Walibi Holland bij Biddinghuizen moeten weg vanwege de pinksterconferentie die daar van 26 tot en met 29 mei wordt gehouden. Deze suggestie werd gewekt op de sociale media en zorgde voor verontwaardigde reacties. 

Niemand minder dan migrantenvoorganger Samuel Lee, voormalig Theoloog des Vaderlands, reageerde op Facebook: ‘Ik heb begrepen dat 1000 vluchtelingen die op het evenemententerrein van Walibi opgevangen worden plaats moeten maken voor het Opwekking festival ter viering van Pinksteren. Ik denk dat juist op de dag van pinksteren (vanuit christelijk perspectief) aandacht moet zijn voor migranten en vluchtelingen.’ Lee zei verder te hopen dat Opwekk..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

De kerk van Cody Gakpo wil levens veranderen. 'Jezus heeft gewonnen, daarom juichen we'

Levende Steen Ministries zette zondag de toon voor komend jaar in Spijkenisse. ‘Veel mensen die nu staan gaan dit jaar een partner vinden!’ De bekendste kerkganger van Levende Steen Ministries is Cody Gakpo. ‘Huh, wie?’

Afbeelding

Opwekking 2023: wat kun je verwachten van dit christelijke festival en wat weten we al van het programma?

Opwekking is het grootste christelijke festival van Nederland, dat jaarlijks plaatsvindt tijdens het pinksterweekend. Op deze pagina vind je het antwoord op de meest gestelde vragen.

Afbeelding

Orlando Bottenbley (71) keert terug in een Friese baptistenkerk: 'Ik wil mensen in hun kracht zetten'

Hij had nooit verwacht opnieuw leiding te geven aan een kerk in Friesland. God had een ander plan, zegt predikant Orlando Bottenbley nu. Hij gaat twee baptistenkerken leiden.

Afbeelding

Dit evenement wil jongeren enthousiast maken voor Jezus. 'Ik ben high van God, kennen jullie dat?'

Honderden jongeren ontmoeten elkaar in Amersfoort om zich wakker te laten schudden. ‘Deze generatie heeft een radicaliteit waar mijn hart van opspringt. Jezus wil je leven van binnenuit transformeren.’

Afbeelding

Deze kerk houdt nog maar twee diensten per maand en groeit: 'Voor sommigen was het een schok'

Evangelische gemeente Vechtstroom in Dalfsen houdt sinds vorig jaar twee diensten per maand en kiest op andere zondagen voor kringen of andere vormen van ontmoeting. ‘Kerk-zijn is meer dan samen luisteren naar een preek.’

Afbeelding

Geen doop in Meer van Genève. 'Zwitserse rechtsorde heeft voorrang boven religieuze verplichtingen'

Twee evangelische kerken in Genève krijgen geen toestemming om in het meer te dopen. In de stad van Calvijn geldt sinds 2020 een wet die religieuze uitingsvormen in de publieke ruimte nauwelijks toestaat.